Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Václav Neckář a jeho zesnulá manželka Jarka (†76): 13 let bolesti a utrpení!

/
  • Václav Neckář s manželkou Jarkou v roce 2009, před jejím kolapsem
    15. prosince 2015 ● 13:18

    V pondělí zemřela manželka zpěváka Václava Neckáře (72), bývalá primabalerína Jaroslava Neckářová (†76). Ta s velkými zdravotními problémy bojovala celá léta, nakonec ji zradilo srdce. A velké potíže měl i Václav. Bolest a pobyty v nemocnici provázely pár posledních 13 let.

  • 1.

    2002

    Poprvé zdravotní problémy pár ve velkém zasáhly na začátku listopadu 2002. Tehdy, během koncertu v Litoměřicích, uprostřed písně Václav zkolaboval a skončil v nemocnici. Druhý den, když ho převáželi do Prahy, se ukázalo, že prodělal cévní mozkovou příhodu. Zpěvák kvůli ní později špatně mluvil, zapomněl texty svých písní… Během následujících let se však dokázal se vším vypořádat a předvedl neskutečný comeback.

    244330:full:true:true

  • 2.

    2009

    Hercova manželka Jaroslava Neckářová, která se odmalička léčila s ledvinami, zkolabovala. Musela okamžitě podstoupit operaci srdeční chlopně. Vše bylo o to složitější, že měla za sebou několik bypassů a operaci cév v levé noze. „Prožívám daleko krušnější chvíle, než když jsem byl po mrtvici. Já dostal šanci na sobě pracovat. Nemluvil jsem třeba a vidíte, mluvím. Manželka tu šanci už nedostala,“ řekl tehdy zkroušeně zpěvák.

    Václav Neckář s manželkou Jarkou v roce 2009, před jejím kolapsem
    Autor: Jiří Hadač

  • 3.

    2010

    Po voperování umělé chlopně Jarce přestala fungovat jedna ledvina. „Jarčin život je závislý na dialýzách. Nejhorší na tom je, že člověk chce pomoct, pomáhá, ale zdraví vrátit nedokáže,“ konstatoval Neckář, který s manželkou jezdil do IKEM na dialýzy. Vozil ji i autem, protože po operaci cév v noze špatně chodila.

    588128:full:true:true

  • 4.

    2011

    Zpěvák znovu zkolaboval a záchranka ho odvezla do nemocnice. Existovalo podezření na další mozkovou příhodu. Později se ukázalo, že to Neckář přehnal s léky, a protože navíc nedodržoval pitný režim, tělo mu vypovědělo službu. Poměrně brzy se ale zotavil.

    V roce 2011 Václav Neckář znovu zkolaboval a existovalo podezření na další mozkovou příhodu. Naštěstí se nepotvrdilo.
    Autor: David Malík

  • 5.

    2012

    Zdravotní stav Neckářovy manželky se nelepšil. „Její zdravotní stav je vážný, ale zaplaťpánbůh stabilní,“ tvrdil tehdy herec s tím, že jeho žena musí neustále dojíždět na dialýzy. „Naštěstí je Jarka moc statečná. Má i potíže s cévami, ale všechny své neduhy obdivuhodně zvládá,“ říkal.

    V roce 2012 Neckář přiznal, že zdravotní stav jeho ženy se nelepší.
    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    2013

    Václav Neckář kvůli zdravotním potížím odřekl účast na Slavících. Pana Neckáře jsme s dostatečným předstihem zvali. On nejprve s účastí na akci souhlasil, pak se ale omluvil,“ řekl zdroj ze štábu Novy. „Bál se, že mu bude na jevišti dělat problém mluvení,“ dodal.

    V roce 2013 znovu na vrcholu slávy. Neckář na svých koncertech dokonce tančil.
    Autor: od čtenáře, archiv

  • 7.

    2014

    Těsně před koncem loňského roku zpěvák znovu přiznal, že jeho manželka na tom není dobře. „Manželka je nemocná, má špatné ledviny a třikrát týdně jezdí na dialýzu, kde musí být čtyři až pět hodin,“ prozradil s tím, že jeho samotného drží nad vodou zpívání a také syn Vašík. Zároveň dodal, že manželka velmi statečně bojuje se všemi problémy.

    Konec roku 2014: Zpěvák přiznává, že problémy jeho ženy ho ničí. Trápilo ho, že jí nedokáže pomoci.
    Autor: archiv Blesku

  • 8.

    2015

    V květnu letošního roku skončila zpěvákova manželka na několik týdnů v nemocnici. A to nejen kvůli ledvinám. „Před dvěma lety museli navíc Jarce udělat by-pass,“ řekl Aha! Neckář. „Kvůli němu musí manželka na pravidelné kontroly a procedury, kdy jí čistí ucpané cévy,“ vylíčil zpěvák, který o svou životní lásku nakonec přišel 10 dnů před Štědrým dnem.

    Srpen 2015: Václav na setkání se svými fanoušky u Máchova jezera. Jen pár měsíců poté, co byla jeho paní znovu hospitalizována.
    Autor: Pro Blesk - Zoja Šedivá, Jiří Pechar

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 8

donpadre:  Vaska mi je lito mel by sedet v jeho veku doma v klidu a uzivat si zivota!Prijde mi to ze ten jeho bracha ho taha po koncertech jak cvicenou opici!A on chudak po tech mrtvickach vypada jak dement ach jo!

(16. 12. 2015 01:54)

vrahrychtar: prosli si peklem??? to tam museli potkat toho zrzatyho vecne ozratyho drramatika...

(15. 12. 2015 20:14)

dedeha: Chcel by som ta vidiet, ako by si si daval pivecko, ak by si tyzdenne chodil trikrat na dializu. A celkovo aky by si bol fesak.

(15. 12. 2015 20:03)

nicnezpravda: Václav Neckář s manželkou Danou v roce 2009, před jejím kolapsem To určitě není fotka z roku 2009,v té době už byl mnohem hubenější než na fotce..

(15. 12. 2015 16:42)

zada: Tak Plesku , pod fotkou je Neckář s manželkou Danou a umřela mu Jaroslava. Teď jssem z toho Týdýt. Ale váženě, je mi to upřímně líto. Vždy když odejde milující člověk je bolest v srdci.

(15. 12. 2015 14:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy