Vážné zdravotní problémy s ledvinami měla Jaroslava už v lednu, kdy musela často dojíždět do nemocnice na dialýzu. „Manželka je nemocná, má špatné ledviny a třikrát týdně jezdí na dialýzu,“ svěřil se v lednu zpěvák, který se tak podle svých slov musel naučit starat i o věci, které do té doby měla na starosti výhradně jeho paní. Ta měla na povel i vše okolo jejich domu.

 

V květnu letošního roku se pak zdravotní stav Jaroslavy znovu zhoršil a musela do nemocnice. Zpěvák s ní trávil vždy dvě až tři hodiny denně. Jarka, dříve slavná primabalerína, měla prý problémy s ledvinami odmalička. Na dialýzy ji Václav vždy ráno do nemocnice doprovázel, a to i v případě, že se z koncertu vrátil pozdě večer… „Je to těžké, jsem bez ní jako bez ruky, moc mi doma schází,“ říkal před pár měsíci zpěvák.

V posledních letech se ale přidaly i problémy se srdcem. „Před dvěma lety museli navíc Jarce udělat by-pass,“ prozradil nám v květnu Neckář. „Kvůli němu musí manželka na pravidelné kontroly a procedury, kdy jí čistí ucpané cévy,“ líčil zpěvák, který vždy rád vzpomínal na to, jak se seznámili. „Bylo to v Plzni a Jarka hrála v divadle Julii.“

Na špatné zprávy není nikdy dobrý okamžik, jak se přesvědčil i Václav Neckář. Ten byl totiž ve chvíli, kdy jeho životní láska umírala, stovky kilometrů od ní. "Bylo to pro mě strašně těžké, protože jsem se o její smrti dozvěděl v pondělí před koncertem ve Zlíně a musel jsem to odzpívat i s vědomím, že jsem právě přišel o svou lásku," řekl Blesku zdrcený zpěvák.

Fotogalerie
13 fotografií