„Já jsem asi povolána býti převaděčem nebo průvodcem, protože jsem teď během čtyř let byla u čtyřech mých blízkých, kteří odcházeli na onen svět,“ uvedla bývalá první dáma Dagmar Havlová v TOP STAR magazínu TV Prima.

V roce 2011 přišla oblíbená herečka o svého manžela, bývalého prezidenta České republiky, Václava Havla. Ten podlehl dlouhé nemoci a zemřel před Vánoci 18. prosince ve spánku na oběhové selhání. Chvíli po něm – 30. prosince 2013 – odešla i hereččina matka Markéta, a při tragické nehodě také teta. 

V listopadu zemřela také její první láska, rozhlasový režisér a herec Radvít Novák, s nímž měla herečka dceru Ninu. „Byla to první láska, zřejmě osudová, psali jsme si do jeho posledních dnů moc krásné smsky. Sice má svoji družku, ale nikdy se neoženil,“ uvedla herečka, která byla se svým osudovým mužem i v posledních okamžicích. „Držela jsem ho za ruku a sledovala, jak se přístroje zpomalují, modlila jsem se a dávala mu sílu na poslední cestu.“

Po všech smutných chvílích, kterými si Havlová v posledních letech prošla, je pro ni ale stále těžké se s nimi vyrovnat. „Jeden rodinný přítel říká, že to chce obrátit list, já to ale neumím. Je to ale asi jediný způsob, jak si uchránit duševní zdraví,“ dodala herečka.

Fotogalerie
12 fotografií