Zpěvák Karel Gott momentálně podstupuje léčbu zhoubného nádoru ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Non-Hodgkinův lymfom se dá úspěšně léčit. Avšak velmi záleží na tom, kdy ho lékaři objeví. I když je tato forma rakoviny agresivnější, naděje na vyléčení je velice vysoká.

Karlu Gottovi ji lékaři diagnostikovali při operaci břicha v jeho šestasedmdesáti letech. Přesto má velkou šanci na celkové vyléčení. Nicméně rakovina je nevyzpytatelná a to v každém věku. „Věřím, že Karel Gott, i díky svým potížím se srdcem, byl velmi pečlivě sledovaným pacientem, takže se nemoc zachytila včas,“ uvedl v MF Dnes přední odborník na lymfomy a děkan LF MU Jiří Mayer.

Profesor Marek Trněný už léčil víc VIP osobností právě s tímto onemocněním. A ne vždy léčba dopadla dobře. V případě herečky Zuzany Dřízhalové nezmohly nic ani zkušené ruce lékaře. S hodgkinem se u Trněného herečka léčila několik let, přesto nemoci podlehla. Bylo jí pouhých šestatřicet let.

„Je to velmi zkušený lékař, Karel Gott je ve výborných rukou. Ale bude mít těžkou situaci. Někdy se i přes veškerou péči lékařům stane, že biologie vyhraje,“ uvedl hematoonkolog Jiří Mayer.

Video
Video se připravuje ...

Rakovinou oslabený Karel Gott: Promluvil z nemocnice k fanouškům! Oficiální facebooková stránka Karla Gotta

Fotogalerie
9 fotografií