„Na prvním místě je dohoda o výživném. Pokud je dohoda, tak není potřeba soudu. Ve chvíli, kdy by pan Hrdlička nabídnul paní Borhyové nějakou sumu a ona by s ní nesouhlasila, pak se musí obrátit na soud,“ řekl Blesku renomovaný právník Jan Černý.

Hrdlička si měsíčně podle propočtů Blesku vydělá z televize, rádia a za moderování akcí cca 80 tisíc korun (suma před zdaněním). „Zhruba 80 tisíc za měsíc není malý plat! Takže pan Hrdlička se v případě soudu nemůže těšit na nějaké výživné v řádu jednoho tisíce korun. To mohou být desetitisíce,“ upozornil právník Černý.

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Takhle chladně dopadlo první setkání Borhyové a Hrdličky po rozchodu! Blesk

„Jejich dceři je sice jen rok a půl, přesto má právo na životní úroveň, jakou mají její rodiče. Musí mít nějakou výbavičku, nějaké oblečení, musí žít v nějakém slušném prostředí,“ dodal renomovaný právník.

Jak už ale řekl: teď záleží na tom, zda se Borhyová a Hrdlička domluví anebo bude muset vše vyřešit soud. Ostatně, tyhle tahanice už Lucie zná v případě svého syna Lucase (6), kterého má s řeckým podnikatelem Nikem Papadakisem (36).

Fotogalerie
12 fotografií