Podle informací Blesku zemřel herec v pátek v Thomayerově nemocnici v Praze. Tam se o něj starala do poslední chvíle jeho snacha, která v nemocnici pracuje jako primářka. Sem byl herec převezen z Vinohradské nemocnice, kde byl hospitalizovaný předtím. Úmrtí potvrdil Blesku hercův vnuk Matěj Lipský. Ten také uvedl, že dědeček zemřel ve spánku, selhalo mu srdce.

Na Vinohradech ležel Lipský zhruba před měsícem kvůli dehydrataci a výpotku na plicích. „S dědečkem to bylo špatné. Byl dehydratovaný, a ještě se k tomu přidal výpotek na plicích,“ řekl tehdy Blesku hercův vnuk Matěj Lipský (39). Herec tenkrát kvůli výpotku dostal troje antibiotika.

Podle jeho vnuka nicméně po přestěhování do nemocnice v pražské Krči vykazoval zlepšení. „Už naštěstí trochu pookřál,“ radoval se před necelými dvěma týdny Matěj. V posledních dnech se však zdravotní stav herce výrazně zhoršil. Podle jeho vnuka už ani nebyl schopen se postavit na nohy. Lubomír Lipský přitom vždy překypoval životem. Své devadesáté narozeniny dokonce ještě oslavil na divadelních prknech, ve společnosti přátel.

Fotogalerie
12 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Lubomír Lipský (+92): S Bleskem slavil ještě devadesátiny! Jan Jedlička, Hana Höschlová