V bytě 1+1 v prvním patře domu v Jablonci nad Nisou bydlel Krytinář od roku 1975. Po jeho smrti zůstaly v oknech truhlice s květinami. Atmosféra smutku je z domu cítit na hony daleko.

No, jo, nezbeda jeden! Dneska měl mít uklízecí den, a tak si radši včera z lenosti umřel,“ poznamenala paní s francouzským buldočkem na vodítku, když na místo přijeli reportéři Blesku. Anna Tothová se poté rozpovídala o Krytinářově konci.

„Šla jsem asi před osmou ráno venčit pejska. Dveře jeho bytu otevřené a já ho tam vidím v kuchyni, jak leží na zádech na zemi, mezi skříní a stolem,“ popsala sousedka okamžik, když Krytináře viděla naposledy, bohužel už bez známek života.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Krytinář (+68): Centimetry doháněl pomocí stoličky! TV Barrandov

Snaha zdravotníků byla marná. „Přijela záchranka a Jirku oživovali. Marně. To já ale věděla, protože už měl takovou smrtelnou popelavou barvu,“ dodala smutně. Pohřeb bude malý velký herec mít právě v Jablonci.

Tady na hřbitově a poslední rozloučení proběhne v kostele. Jirka byl věřící katolík,“ uzavřela. Herec, kterého sužovaly dluhy a špatný zdravotní stav, zemřel v úterý 29. září ve věku 68 let. Příčinou byla závažná plicní embolie.

Fotogalerie
8 fotografií