Léta coby investigativní novinář sbíral informace, aby odkryl pravdu o uprchlém podnikateli Radovanu Krejčířovi (46). To se pár lidem nelíbilo a pocítil to na vlastní kůži v podobě výhrůžek. „Dostával jsem různé signály. Třeba mi přišla nabídka na setkání, že dotyčný má pro mě zajímavé informace,“ řekl Kmenta Blesku na první projekci filmové novinky.

A také vysvětlil, proč na některá setkání nešel: „Tak si ho trochu prověříte a zjistíte, že ten člověk má jiné jméno, než tvrdí. Asi u dvou schůzek jsem měl podezření, že kdo ví, jak by to dopadlo, takže jsem dal na intuici.“

Kmenta přiznal, že musí dodržovat určitá bezpečnostní pravidla. Jednou dokonce ukrýval i své blízké. „Přišel mi hnusný anonymní dopis, ve kterém byly i údaje právě o rodině s jasným sdělením, co se jim stane,“ přiznal autor knihy Padrino Krejčíř – Gangster, jež se stala předlohou pro scénář filmu Gangster Ka. Ten bude slavnostně uveden do kin už 10. září.

Podle autora předlohy nejsou ve filmu konkrétní osoby a nepadne v něm ani jméno Radovana Krejčíře. Nicméně scénář prý z 80 procent vychází ze skutečných událostí.

Káčko Čermák: Stydím se...

Hlavního hrdinu zvaného Káčko hraje na plátně Hynek Čermák (42). Ten také ve středu pokřtil Kmentovu knihu. „Doufám, že už taková podobná knížka nevznikne,“ prohlásil herec s tím, že by si přál, aby se v naší zemi už nikdy neděly takové věci. „Žít pět měsíců v těle takového člověka bylo hodně nechutné. Úplně se stydím za tuhle republiku a nejradši bych se vystěhoval na Měsíc.“

Fotogalerie
6 fotografií