Podle informací zdroje Blesk.cz Rychtář u soudu se slzičkami v očích líčil, jak pochybil, když se přes zákaz pohyboval na místě, kde neměl co dělat. Vymlouval se na to, že si nedočetl celý zákaz až do konce a tedy nebyl seznámen se všemi jeho body. Soudkyně nad ním tedy přivřela oko. Krátce po 16. hodině zazněl z úst soudkyně verdikt "je volný". Zadrženého Rychtáře tak po 48 hodinách strávených v cele pustila na svobodu.

Pan obviněný bude pod dohledem probačního úředníka a slíbil, že bude dodržovat zákaz vstupu na pozemky. Odteď až do rozhodnutí ve věci nesmí ani do budovy své firmy,“ uvedla mluvčí soudu Zuzana Steinerová. „Pokud by dále nerespektoval soudní zákaz, opět by probíhalo vazební řízení a je možné, že tentokrát by mohl opravdu skončit ve vazbě," dodala.

Stání trvalo téměř dvě hodiny i s malou přestávkou. Soudkyně si vymezila čas na rozmyšlení rozsudku. Po celou tuto dobu Rychtář seděl v soudní cele určené pro obžalované. Ani tentokrát Rychtář nic nekomentoval, jen se před novináři oháněl sprostými nadávkami.

 

Video
Video se připravuje ...

Rychtář odešel od soudu volný, ale... Budou ho hlídat a má zákaz! David Turek, Jan Jedlička

 

Rychtář i po svém propuštění nadále odmítl cokoliv komentovat, jediné, co podotkl, že se v cele předběžného zadržení setkal s uprchlíkem. "Jsem pro, aby k nám běžence pustili," řekl v rychlosti. Pak už odešel se synem Janem, který si pro nezbedného tátu k soudu přišel.

Otázkou ale zůstává, kde propuštěný Josef složí dnes večer hlavu. Klíče od domu Ivety Bartošové odevzdal, a do firmy, kde až doteď bydlel ode dneška nesmí.

 

Virvál a pak pouta

 

Od úterka seděl Josef Rychtář v cele předběžného zadržení na Pankráci. Tak dlouho porušoval zákaz soudu o vstupu do říčanské vily jeho exmanželky Dariny Nové, až Darině došla trpělivost a zavolala na něj policejní hlídku.

 

Ta si pro něj přijela a zatkla ho. Ve čtvrtek před 14. hodinou zmoženého a notně unaveného Rychtáře policie převezla k Okresnímu soudu Praha-východ, kde se měl ze svých činů zpovídat.

 

 

Video
Video se připravuje ...

Rychtarova hádka s exmanželkou Soukromý archiv rodiny

 

Fotogalerie
13 fotografií