Podle našich informací si nepoučitelného Josefa Rychtáře odvedla policie. „Ano, je to pravda. Skončil v cele předběžného zadržení, protože dělal opět velký nepořádek v domě. Tentokrát měl smůlu, že zrovna přijela hlídka na náhodnou kontrolu a otce objevila na zahradě, kam mu soud zakázal přístup, a byl okamžitě zatčen,“ potvrdil Blesk.cz Josef Rychtář mladší, který stojí na straně své matky.

Rychtář je tak už jednou nohou v kriminále. Před třemi týdny, v pátek 31. července, obdržel soudní rozhodnutí o zákazu vstupu do domu Dariny Nové a zároveň ji nesměl žádnou formou kontaktovat. To však porušil hned první večer. „Otce by mělo podle všeho čekat zrychlené soudní řízení a rovnou by měl nastoupit trest za maření soudního rozhodnutí. Navíc je v podmínce, kterou dostal za brutální napadení mámy,“ dodal Rychtářův syn. Druhý syn Jan se odmítá k celé věci vyjádřit.

Darina Nová policii volala už několikrát. Hlídka Rychtáře pokaždé upozornila na to, že pokud bude ve svém jednání, tedy porušování zákazu, pokračovat, bude zadržen. A svým slibům v úterý odpoledne dostála.

"Policejní hlídka zadržela dnes před 15. hodinou v Říčanech osobu z důvodu porušení podmínek vykázání a maření úředního rozhodnutí. Osoba byla eskortována na obv. oddělení, odkud bude po provedení úkonů v trestním řízení převezena na CPZ v Praze," uvedl policejní mluvčí Pavel Truxa. Za tento trestný čin hrozí dotyčnému až dva roky vězení. Pokud o tom státní zástupce rozhodne, může na soud čekat ve vazbě.
„Jeho zadržení může trvat maximálně 48 hodin, a poté musí být předán soudu, který rozhodne buď o vzetí do vazby anebo o propuštění na svobodu. V tomto případě by bylo možné i zrychlené soudní řízení, kde je možné vynést rozsudek téměř okamžitě. V obdobných případech jsem zproštění viny ještě nezažil a trestní sazba je až dva roky odnětí svobody,“ vysvětlil Blesk.cz právník JUDr. Jan Černý.

Strach z Rychtáře

Ještě před několika hodinami Darina před Rychtářem varovala veřejnost na sociální síti. „Co se týká zmiňovaných 15 tisíc, které jsem měla jako příjem z firmy, to je pravda... Ale už nějak ex neřekl, že v době našeho společného podnikání ve společné firmě šlo o takzvanou ,podnikatelskou odměnu‘, kterou měl stejnou on i já,“ vysvětluje Darina s tím, že s Rychtářem měli stejná práva a povinnosti.

Rychtářova exmanželka dále vyčetla seznam dalších svých zaměstnání. Pracovala na směny jako zdravotní sestra. „K tomu být matka, manželka, hospodyně a vše, co zná spousta žen. Vlastní volno prakticky žádné. Můj život rovná se má rodina. Budiž to varováním pro všechny, co dávají vše ostatním, i když je to vlastní rodina. Můžete dostat za vyučenou jako já,“ shrnula Nová svůj život s Rychtářem.

Fotogalerie
7 fotografií