„Hlavně se netrápit déle, než je nutné. Vždyť stres člověka zabíjí.“ Tak zní vzkazy Dádě Patrasové. Ta přitom veřejně prohlásila, že hodlá dát nevěrnému manželovi ještě šanci. Podle zkušených kolegyň měla dupnout: Buď mladá výtvarnice Gelemová (32), nebo já! Jinak ji vleklé problémy semelou a zničí.

Jana ŠULCOVÁ (68), herečka

Poslala bych milého nevěrníka do pr*ele! Je to těžké, ale pak se vám uleví. Olda mi zahýbal, ale tutlal to. Přiznal se, až když jsme se rozcházeli. Nemyslím si, že je nevěra důvod k rozvodu, ale musí se to zahýbání ukončit. Pak se dá odpustit. Jen se musí dotyčný připravit na to, že bude mít svou nevěru občas na talíři. Víte, těhotenství chce devět měsíců, chřipka sedm dní, ale taková nevěra vyprchá nejdřív za pět let.“

Proč ví, o čem mluví: Zrada manžela Oldřicha Víznera (68) ji dostala na kolena. Vzpamatovávala se z ní dlouho a stálo ji to zdraví.

Kamila MOUČKOVÁ (87), moderátorka

Já bych ho vyprovodila ze dveří. Člověk, který ohrozí nevěrou kvalitní vztah, si žádnou milost ani pochopení nezaslouží. Zvláště, když si nedokáže vybrat a chtěl by si zachovat obě ženy.

Proč ví, o čem mluví: Životní partner Jiří Zahajský (†68) ji opustil s kamarádkou Janou Brejchovou (75). Tu si pak i vzal. Kamila se netají tím, že se z nevěry dostávala pět let a že si chtěla i sáhnout na život.

Monika MAREŠOVÁ (40), moderátorka

Nevěru nesnáším a odsuzuju ji! Jestli chlap nestojí o to, aby mu žena dávala další šance, tak od něj ruce pryč.

Proč ví, o čem mluví: O nevěrách svého muže Leoše Mareše (39) se dozvídala ze všech stran, ale nevěřila. Nakonec ji moderátor opustil, když čekala jejich druhého syna Matěje (6). Dva měsíce po porodu začala brát antidepresiva. 

Gábina PARTYŠOVÁ (37), moderátorka

Myslím, že když je ten vztah takhle narušený, je lepší se rozejít a dál v něm nesetrvávat. Já svého rozhodnutí nelituji, když se zpětně podívám, tak jsem ráda, že jsem ten vztah ukončila, jinak bych se utrápila.“

Proč ví, o čem mluví: Manžel, podnikatel Josef Kokta (58) se zamiloval do jiné, a dokonce s ní čekal dítě.

Mirka ČEJKOVÁ (52), exmoderátorka

Já osobně bych s žádným chlapem 30 let nevydržela a myslím, že se to v takovém případě řeší jinak než po pouhých pár letech. O tu aférku ani tak nejde, jako o to, že se to propírá veřejně, což se možná té paní líbí. Stala se známou, po tom lidé touží, něco o tom vím. Takže bych se vykašlala na to, co kdo říká, a žila si svůj život, ať s Felixem, nebo bez něj – ale hlavně bez stresu.“

Proč ví, o čem mluví: Bývalá hvězda Novy je třikrát rozvedená a o životě a mužích už ví svoje.