Vymyšlené znásilnění?

V roce 1995 ho tehdy třináctiletá Gábina Poláčková, která si zahrála v jeho filmu Requiem pro panenku, obvinila, že ji znásilnil. „Souložila jsem v autě s režisérem Filipem Renčem. Měla jsem soulož s režisérem Zdeňkem Zelenkou. Do vaginy i do konečníku. Byli oba hnusní, když si to dělali navzájem a já se na to v bytě Renčovy matky musela dívat,“ křičela tehdy do světa.

Nadanému mladému Renčovi připravila snad nejhorší chvíle života. Ten na ni podal žalobu za křivé obvinění a soud mu dal za pravdu. O osm let později Gábinu její matka našla mrtvou v bytě v tratolišti krve s nejméně deseti vyraženými zuby. I když matka tvrdila, že šlo o vraždu, policie případ vyšetřovala jako náhlé úmrtí. Gábina byla totiž závislá na drogách. 

Chtěl zapřít dceru

V roce 2002 označila bývalá servírka z hotelu Arnika ve Špindlerově Mlýně Renče za otce dcery Natálky, která se narodila 10. prosince 2001. Horáková tvrdila, že s ní Renč udržoval přes rok milostný vztah, ale on to popíral. K uznání otcovství přiměla režiséra teprve genetická zkouška. Pak se exmilenci sešli u soudu kvůli výživnému. Po letech si Filip k dceři našel cestu a občas si ji bral na víkendy.

Boural opilý?

V den svých 45. narozenin měl se svým subaru autonehodu, ale ujel. Když ho policie dopadla, režisér odmítl dechovou zkoušku a tvrdil, že v době havárie řídil jeho kamarád. Nesouhlasil ani s následnou lékařskou prohlídkou a odběrem krve a moči. Policie mu odebrala řidičský průkaz a dostal pokutu.

V posteli měl herečky, zpěvačky, tanečnice...

První vážnou známostí režiséra byla herečka Aňa Geislerová, se kterou se sblížil během natáčení Requiem pro panenku. Po několika letech Aňu nahradila produkční Jarmila Tabačková, s tou byl i zasnoubený. O ruku požádal i zpěvačku Šárku Vaňkovou. Moderátorka Kristina Kloubková se kvůli Renčovi rozvedla s Alanem Bastienem. Filip má slabost i pro začínající herečky, které obsazuje do svých filmů.

Fotogalerie
5 fotografií