Jak se Blesk dozvěděl, režisér nebyl a není hospitalizován. Každý den ale podle našich informací dojíždí do pražského IKEM na filtrace krve. „Je mi to moc líto,“ potvrdil Blesku režisérovy problémy scenárista filmu Ivan Hubač (62) s tím, že natáčení snímku o životě české hvězdy stříbrného plátna musí počkat na uzdravení režiséra.

„Náhrada se hledá až ve chvíli, kdy je režisér dlouhodobě nemocen, anebo, nedejbože, zemře. A to tedy v případě Filipa opravdu nehrozí,“ zdůraznil Hubač. „Ještě v pátek jsem s ním mluvil, to byl ještě v pořádku a nic nenasvědčovalo tomu, že by mu bylo špatně,“ podotkl ještě scenárista.

Renč se ke svému zdravotnímu stavu nevyjádřil. To, že zkolaboval z pátku na sobotu, ale potvrzuje také fotograf Jakub Ludvík (45). „Filip je můj kamarád. V sobotu jsme měli spolu hrát tenis. Nepřišel, neozval se,“ svěřil Blesku Ludvík. A v sobotu večer se režisér nezúčastnil ani slavnostního vyhlášení cen TýTý! Podle fotografa má Renč problémy se slinivkou už delší dobu.

„Kvůli tomu i omezil pití. Jenže to víte, na slinivku působí stresy, což natáčení rozhodně je. Navíc nedávno zemřel jeden ze sponzorů Peter Kovarčík a to muselo s Filipem také dost zamávat,“ dodal Ludvík.

Ničí ho chlast

To, že režisér, který se tak rád napil, alkohol omezil, bohužel nedokazuje měsíc stará historka z centra Prahy. Policie tehdy zastavila terénní vůz, za jehož volantem seděl opilý Renč! „Můžu potvrdit, že kolem půl osmé dopravní policisté v Křížovnické ulici kontrolovali muže, kterému provedli dechovou zkoušku na alkohol. Ta byla pozitivní,“ řekl tenkrát Blesk.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

V IKEM už před rokem

V květnu 2014 se rozneslo, že režisér Renč leží v IKEM s akutním zánětem slinivky. Tehdy režisér ovšem tvrdil, že jel na kole, naboural do něj náklaďák a kromě otřesu mozku a zpřetrhaných vazů v rameni mu náraz poškodil játra. O nehodě ale policie tenkrát vůbec nevěděla a podle kamarádů potíže neměl s játry, ale se slinivkou.

Fotogalerie
20 fotografií