Péče o nemocnou manželku herce velmi vyčerpává.  Brabec má za sebou už třetí srdeční příhodu a neustálý stres mu rozhodně neprospívá – nedávno kvůli srdci upadl do kómatu a zůstal v něm celý týden.

„Maminka je těžce nemocná. Je to Alzheimer, prostě demence, a tatínek si s ní už zažíval peklo. Bydleli spolu v Praze a táta se o mámu staral. Moc ho to vysilovalo. Je to s ní opravdu těžké. Není divu, že to jeho nemocné srdíčko nevydrželo,“ prozradila deníku Aha! jejich dcera a herečka Helena Brabcová (51).

Stav paní Brabcové zkomplikoval i záchranu Vladimíra při posledním srdečním záchvatu. Stalo se to na terase jejich střešovického bytu. Ve chvíli, kdy se herec kácel k zemi, byla zrovna jeho manželka pryč a zapomněla si doma klíče. Se záchrankou museli tedy přijet i hasiči.

Naštěstí se do situace vložila dcera a oba rodiče má v plánu k sobě nastěhovat. Podobným příhodám by se tak mohlo předejít. „Oba budou u mě na venkově. Maminku jsem si už k sobě nastěhovala a s tatínkem udělám totéž hned, jak ho propustí z nemocnice,“ pokračovala Helena Brabcová.

Paní Naděžda je na tom čím dál hůř. „Bohužel s maminkou je to opravdu špatné. Co se to tátovi přihodilo, mám ji u sebe doma na venkově a můžu říct, že jsem vážně vyčerpaná.“ Helena se diví, jak péči o matku vůbec její otec tak dlouho sám zvládal. „No, zvládal, ale jak to dopadlo? Málem jsme ho už neměli,“ dodává dcera s dojetím.

Fotogalerie
9 fotografií