Což ho činí nejúspěšnějším filmem v žánru hororu jak mezi zahraničními, tak domácími horory v ČR. Jákl strávil měsíce natáčení na Ukrajině, v Kalifornii a v Česku a do Ghoula obsadil pouze zahraniční herce.

Někteří herci měli chvílemi strach, a chtěli natáčení dokonce i vzdát. Příběh Čikatila byl všudypřítomný a natáčení na místech, kde žil, bylo někdy nepříjemné i pro mne,“ řekl Jákl, kterého někteří lidé začali kvůli hrůzu vzbuzujícímu filmu nenávidět!

Mnoho lidí mi řeklo, že se strašně bojí a že by na takovýhle typ filmu nikdy nešli, i když v něm nestříká krev. Reakce mladých lidí jsou většinou hodně pozitivní, ale je fakt, že třeba teď o víkendu na vesnické zábavě za mnou přišla asi čtyřicetiletá matka od dětí, která byla posilněna několika panáky a pak mi řekla, že Kajínek byl super, ale Ghoula fakt nemohla dokoukat,“ prohlásil Jákl. „A proč jsem prý natočil něco takového, z čeho budou mít lidi noční můry. Ona se od té doby bojí večer na dvorek a musí s ní chodit manžel, který mě za to nenávidí,“ svěřil se Jákl.

Aby toho nebylo málo, tak pro milovníky hororového žánru je nyní k dostání DVD a Blu-ray ve 2D i ve 3D s dalšími více než 60 minutami nezveřejněných záběrů a sedmi různými konci! Vystřižené scény z filmu Ghoul jsou děsivé jako film samotný. Na jedné z nich je vidět strašidelná dívka, která si z břicha trhá kůži a maso. Další je zase věnována nečekané lekačce, brutálnímu mlácení a řezání mrtvoly.

O čem Ghoul je?

Ghoul vypráví o trojici filmařů, která se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o místě, kde došlo za velmi podivných okolností ke kanibalismu. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem kanibala Andreje Čikatila a odvažují se zneklidňující skutečnosti. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrálo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se ale z filmařů a jejich doprovodu brzy stanou vězni. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život.

Fotogalerie
4 fotografie