The Telegraph používá citace rozezlených neznámých lidí z „veřejného internetového fóra“. „Program znehodnocuje vzpomínky lidí, kteří v těchto těžkých časech museli žít. Lidi vědí, co se tehdy stalo a jak zlé to bylo. Co udělají příště? Big Brother Auschwitz?“ uvedl jeden ze zapálených kritiků na internetu.

Ostatní listy buď citují The Telegraph, anebo ČTK. V Times of Israel neuvedli žádnou novou informaci. Jen dodali, že na blogu Expats.cz si jeho tvůrci položili otázku, jestli realityshow nezachází příliš daleko. Jeden z redaktorů také uvedl: „Naštěstí pro rodinu s nimi nebude zacházeno tak jako s 82 309 Židy, kteří v Protektorátu opravdu žili a byli deportováni nacisty do koncentračních a vyhlazovacích táborů anebo byli zabiti českými kolaboranty.“

Podle mluvčího České televize Michala Prokeše se na první díl reality show dívalo 518 tisíc lidí. „Divácké centrum České televize obdrželo do této chvíle (pondělí odpoledne) 48 reakcí včetně těch, které přišly v reakci na kampaň k projektu, tedy před odvysíláním prvního dílu, jako ohlasy na upoutávky, které ČT vysílala,“ řekl Právu.

Přiznal, že reakce na pořad po odvysílání prvního dílu byly rozporuplné, spíš negativní. To se ale změnilo. „Tón ohlasů se po premiéře prvního dílu významně změnil a nyní převládají pozitivní hodnocení pořadu. Dokonce se objevili zájemci, kteří by se rádi přihlásili do případné další řady,“ uvedl Prokeš.

Tři generace jedné rodiny jsou hlavními aktéry celé reality show. Na dva měsíce se přestěhují do chalupy v lesích, kde musí žít úplně stejně jako za války. Mají lístky na potraviny, poslouchají staré rádio s válečnými programy. Komunikují jen s herci, kteří hrají starostu nebo učitelku. Musí také snášet útoky gestapa, které jim ničí majetek.

Za tento stresující počin dostala rodina zlaté mince v hodnotě jednoho milionu korun.  

Fotogalerie
6 fotografií