„Tak se mi dnes podařilo pomoci jedné místní anglické bezdomovkyni. Dva týdny už pořádně nespala a posedávala přes noc v McDonaldu. Jinak překvapivě inteligentní, citlivá žena,“ napsal si Macura na svůj Facebooku a k tomu samozřejmě vyvěsil fotografii blonďaté ženy v klobouku a ošuntělém oblečení.

„Chtěl jsem jí zaplatit aspoň jednu noc v hotelu a nakonec se našel člověk, který nabídl zdarma pokoj. Dáma má zažádáno o byt a čeká až úřady rozhodnou,“ dodal Macura.

Poté co neklapnul plán na záchranu zpěvačky Ivety Bartošové, která před rokem spáchala sebevraždu, vrhnul se na dobročinnost po Macurovi také její bývalý přítel, italský hrabě Domenico Martucci.

Ten staví už několik týdnů v Africe školu pro postižené děti. Nedávno se dokonce zúčastnil zápisu dětiček do nové školy. „Dnes jsem na slavnostním zápisu dětí do nové školy předával oficiální dokument o jejich nástupu do školy. Děti mi vše vrátily svými úsměvy. Jsem prostě dojatý. Nejšťastnější den mého života," svěřil se Martucci fanouškům na Facebooku.

Fotogalerie
7 fotografií