Rozvedli se, ale stala se jeho andělem strážným. „Přinesla jsem mu oběd na sobotu a nějaké sladkosti. Odešla jsem ve čtyři a v sedm mi zvoní telefon! František mi říká: ‚Upadl jsem na zem, mám zlomenou nohu, zavolej vnuka Dana!‘ Sám se totiž nemohl nikomu dovolat...,“ povyprávěla Blesku Peterkova »ex« Miluše Holomková.

„Vůbec si nevzpomínám, že to bylo večer,“ divil se Peterka. „Padl jsem jako pytel brambor, a jak jsem byl na zemi, tak jsem si říkal – to je zlý! Protože ta noha mi úplně zmrtvěla. Nikdy jsem takový pocit nezažil, i když jsem už párkrát upadl,“ svěřil se herec, který měl zlomenou nohu v krčku. Fraktura byla o to horší, že krček měl už dvakrát operovaný po autonehodě z roku 2001, která mu už tak zničila nohy.

Vnuk Dan po telefonátu okamžitě chvátal přes sídliště dědečkovi na pomoc, zatímco Peterkův syn Michal jel z druhého konce Liberce autem. „Nezavolala jsem prvně sanitku, protože doktoři by se k němu do bytu nedostali. Vnuk a syn měli klíče od domovních dveří i od bytu,“ popsala exmanželka, která chodí Krakonoše pravidelně navštěvovat i do nemocnice.

Po úrazu herec už nedokáže chodit o berlích jako předtím. Pohybuje se na vozíku, ale jakmile to jde, snaží se cvičit. „Držím se madla nebo zábradlí, které je podél zdi. Hmatám po jednom směru a současně dělám krok sun krok. Jedna ta série je čtyřicet kroků a pak zase dělám uvolňovací cvičení. A dokonce těch sérií jsem udělal devět,“ svěřil se nadšeně bojovník Peterka.

Fotogalerie
7 fotografií