Náhlý kolaps oblíbeného mosteckého herce přerušil představení Postřižiny. V druhé půlce Jiří Kraus v roli strýce Pepina (ve filmu ho hrál Jaromír Hanzlík) stál na sudu, když náhle zkolaboval. Ze sudu spadl a pravděpodobně se přitom i uhodil do hlavy. Jeho pádu přihlíželi nejen diváci, ale také jeho manželka Anna Krausová, která je též herečka. 

Herečtí kolegové se mu vydali okamžitě pomoci a také se publika ptali, zda mezi nimi není lékař. Za okamžik již lékařská pomoc dorazila a opona šla dolů. Pro herce přijela záchranná služba a jednatel divadla se divákům omluvil a oznámil, že se premiéra nedohraje.

„Jiří Kraus je momentálně po převozu záchrannou službou v péči lékařů mostecké nemocnice. Všem divákům děkujeme za pochopení. O dalším vývoji situace budeme informovat,“ uvedla pro e-mostecko.cz v pátek večer Ivana Bonaventurová z mosteckého divadla.

Hra Postřižiny podle stejnojmenné knihy Bohumila Hrabala, kterou v mosteckém divadle režíroval Petr Svojtka, je nyní vážně ohrožená. Není jasné, zda se odehrají představení plánovaná na 18. a 26. února.

Fotogalerie
3 fotografie