Opustit hlavní město nebylo pro Leška tak těžké. Praha se mu totiž velmi znelíbila. „Žil jsem tam drahná léta, ale dneska už to považuju takřka za válečnou zónu. Myslím, že lidstvo zvlčilo. S Alenkou a našimi dvěma psíčky jsme se proto rozhodli, že se odstěhujeme na venkov,“ vysvětlil Lešek s tím, že do Prahy teď zavítá už jen za prací a večírkům se vyhýbá obloukem.

Změna bydliště souvisí s mozkovou příhodou, kterou zpěvák prodělal před dvěma lety. S manželkou Alenou (53) si koupili domek se stodolou u Běrunic na Nymbursku a spokojeně tam hospodaří a budují. Mají v plánu postavit tam dokonce i zkušebnu pro jejich kapelu.

Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Lešek Semelka po mrtvici: O 15 kilo lehčí utekl od lidí! TV Barrandov

Leškovi se v hlavě ale stále vrací vzpomínky na chvíli, kdy zkolaboval. „Byl jsem v podstatě zdráv. Jednou jsem šel ráno se psem na procházku jako každý den, a když jsem šel ze schodů, tak jsem cítil, že jsem nebývale slabý, jako kdyby mě nohy nechtěly unést,“ vzpomíná zpěvák v reportáži Barrandovské Sedmičky, která se vysílá dnes večer. „Nějaká cévka se mi ucpala. A pak mi také zjistili, že jsem měl srdeční arytmii,“ dodal.

Od té doby shodil 15 kilo, přestal pít alkohol a změnil životosprávu. Jen občasnou cigaretku si ve svém »životě po životě« neodpustí. Radost si ale udělal, když si za patnáct stovek koupil v bazaru kolo, na kterém drandí po vesnici.

Fotogalerie
10 fotografií