Menzelová své druhé těhotenství dokázala tajit vlastně až do porodu! „Jsem rád, že to dítě je, a jsem rád, že se nám to podařilo utajit,“ svěřil exkluzivně Blesku Menzel s tím, že u porodu v Thomayerově nemocnici osobně „asistoval“.

„Byly to velice zvláštní pocity, ale už jsem to absolvoval dvakrát. Společně jsme pak s Olgou vybrali jméno Eva Maria,“ prozradil režisér, který se k holčičce hrdě hlásí. Ovšem zda byl i u početí a je jejím skutečným biologickým otcem, to ví jen samotní manželé. První dceru Annu Karolínu (6) si totiž Menzelová pořídila s režisérem Jaroslavem Brabcem (60), s nímž dokonce dva roky žila. Po rozchodu ji Menzel velkoryse přijal zpět i s děťátkem, o které od té doby pečuje jako o vlastní. „Já jsem děti nechtěl, nějak mi to bylo cizí. Teď mě to mrzí, že jsem na to přišel až tak pozdě. Je to moje pitomost a děkuji Olince, že mě vlastně napravila,“ vysvětloval před časem režisér.

Během natáčení snímku Hra o jablko (1978) byla pro zatvrzelého mládence Menzela největším zážitkem přítomnost u dvou porodů. „Pamatuji si rozechvění, které se mě, cynika, zmocnilo, když jsem viděl zázrak příchodu člověka na svět. O to víc, když při druhém porodu, který byl veden císařským řezem, jsem musel sám jakoby dítě vyjmout a předat sestřičce,“ řekl režisér.

Křestní jméno Eva vzniklo z hebrejského slova chawwá s významem živá. Vychází z kořene odvozeného od slovesa chájá, které se překládá jako žít. Eva je tedy dle svého významu živá, životem obdařená...

Fotogalerie
7 fotografií