V dobách své největší slávy František Ringo Čech se svou kapelou Čech objížděl Evropu v rámci koncertní šňůry. Ženy jim skákaly do postele, vydělával tučné částky a užíval si života naplno. Když si je slavná anglická kapela Smokie vybrala jako své předskokany pro polské turné, byli štěstím bez sebe.

Jako poděkování, že si Smokie vybrali právě je, jim věnoval děvče, které původně přijelo potěšit Ringa a spol. „Já jsem ale udělal nádherné gesto. Řekl jsem klukům, že to děvče dáme těm Smokie za to, jak se k nám hezky chovají. Kluci mi nadávali, že jim ji dáme až potom. Ale já si trval na tom, že jim ji dáme hned,“ zavzpomínal Čech na osudovou chvíli v pořadu Barrandovské Sedmičky Tajemství Františka Ringo Čecha.

A mohl být rád, nebýt své štědrosti, zadělal by si na zdravotní problémy také. „Seznámil jsem ji s Chrisem Normanem a Smokie. A ti mi pak za tři dny nadávali, že je děvče nakazilo kapavkou,“ smál se zpěvák. To ho samozřejmě rozhořčilo a vydal se dívku hledat.

Nakonec ji našel v Praze na diskotéce a to, co se dozvěděl, ho naprosto šokovalo. „Chytil jsem tu holku v Praze pod krkem a ta mi práskla, že to má od Petra Hapky. Šel jsem za Hapkou, abych mu řekl, co způsobil. A on jenom pokrčil rameny a řekl: No co, alespoň jsem pronikl do špiček světové popmusic,“ prozradil Čech, který se komickému příběhu s odstupem času už jen směje.

Ne nadarmo se na přelomu šedesátých a sedmdesátých let říkalo: Ukápla tu kapka, šel tu asi Hapka!

Fotogalerie
3 fotografie