Snímek sice aktéry nepojmenovává skutečnými jmény, ale každému dojde, že hlavní představitelka v podání Máši Málkové se velmi podobá Saudkově bývalé partnerce Sáře Saudkové. Ta Jana před lety připravila nejenom o majetek, ale i o práva na jeho fotografie.

„Hlavní představitelka byla skvělá, dokonce lepší než Sára. Sára je zbabělá, ta by nikdy do otevřeného konfliktu nešla, vždy vše řeší přes právníky,“ tvrdí Jan, který se se Sárou už několikrát u soudu sešel. Mnozí se shodují, že snímek je veřejnou pomstou.

Video
Video se připravuje ...

Saudek na premiéře Fotografa: Film odhalí pravdu o zbabělé Sáře! MARKÉTA REINISCHOVÁ, PETR SOUKUP

Necítím žádnou mstivost, ona má moje vnuky, dva z nich jsem v životě neviděl. Půl roku po tom, co jsem postavil dům, tak si ho napsala na sebe a já to zjistil až pozdě. Nikdy by mě nenapadlo, že něco udělá proti mně, protože jsem jí věřil. Má majetek, ale nemá svědomí. Zachránil jsem si život a chlupatou zadnici. Přišel jsem o majetek a o dílo, ale to mě tak nemrzí, protože moje dílo, i když v kopiích, stále žije. Daleko víc mě mrzí, že mě připravili o chuť pracovat. Deset let jsem nebyl schopný udělat fotku,“ svěřil se Blesku Saudek.

Sára na premiéře filmu nebyla a těžko říct, zda ho viděla, když teprve dnes jde do kin. „Já ten film neviděla a nic o něm ani nevím. Ale přeji mu zdar,“ napsala Blesku v SMS zprávě Sára.

„Film je skvělý a sám jsem šokovaný, jak Karel Roden zvládl má gesta, mluvu, chování... Smekám. Akorát pro mě je film dlouhý, ale divák to potřebuje, aby pochopil, o co jde,“ dodal fotograf.

Fotogalerie
10 fotografií