Peníze už rozhádaly hodně rodin. Bylo tomu tak i v případě Podlahových.

Přemek Podlaha byl podle přátel skvělý a vtipný společník, ve své profesi dokonalý. Dokázal vydělat značné jmění, ale peníze nerozhazoval, v této oblasti byl spíše strýček Skrblík. Ostatně sám odhadl vlastní majetek na 40 milionů korun. A to 10 milionů utopil předtím podle slov syna v 90. letech v hotelu ve Volyni.

„V roce 2002 jsem si pronajal prostory po bývalém Tuzexu v pražské Štěpánské ulici,“ líčí Pavel. Objekt byl prý značně zchátralý, ale syn krále kutilů si tam vysnil hernu, restauraci a diskotéku. „Investoval jsem do toho své 3 miliony. Úřad mi slovně přislíbil, že mi provoz povolí, takže jsem se o investici nebál,“ popisuje Pavel Podlaha. Jenže podnik fungoval jeden jediný den. „Úředníci mi ho zavřeli, protože herna se podle nich nacházela méně než 100 metrů od kostela. Přeměřil jsem to, bylo to 130 metrů. Nebylo mi to ale nic platné, stejně jsem povolení nedostal,“ konstatuje Podlaha. Měsíce ubíhaly, peníze za nájem obřích prostor z účtu mizely rychlostí světla.

„Když jsem byl bez koruny, poprosil jsem tátu o peníze. Půjčil mi 2 050 000 na devítiprocentní úrok. Přistoupil bych na cokoli, chtěl jsem podnik zachránit,“ vysvětluje zpětně. Nakonec ale spolkl vysněný projekt nejen otcovu výpomoc, ale i Pavlův třípokojový byt. „Stavěli jsme ho svépomocí. Když se z něj táta v roce 1998 odstěhoval, prodal mi ho. Původně chtěl 1 700 000, ale když jsem mu dal milion, 700 000 mi odpustil, protože dal v té době sestře Petře chalupu v jižních Čechách ve stejné hodnotě,“ říká Pavel. Byt prodal za 3 miliony, aby zalepil nejžhavější pohledávky. Plánovaná pizzerie, herna a restaurace v centru Prahy ho zadlužila a zruinovala. Odstěhoval se do hájovny na Příbramsku, kde žije doteď.

Video
Video se připravuje ...

Podlahův odvržený syn: Jak mě táta vydědil? Chtělo to jeho okolí! Hanka Höschlová, Lukáš Červený

Fotogalerie
11 fotografií