Hodinu po poledni neplakalo jen nebe, ale také pozůstalí a známí krále zahrádkářů Přemka Podlahy. Mnozí čekali, zda se s ním přijde rozloučit i jeho syn Pavel, s nímž se Podlaha před svou smrtí téměř nestýkal. Přes veškeré neshody chtěl Pavel dát tátovi poslední sbohem.

V doprovodu své přítelkyně přinesl otci květinu, kterou později položil k rakvi. Na sobě měl tmavě modré džíny, modrou mikinu a černý kabát. Se zbytkem rodiny, macechou Kalendovou a jejím otcem, sestrou Petrou Novotnou s jejím manželem a syny, ale v první řadě v obřadní síni neseděl. S partnerkou se usadil až do třetí.

Video
Video se připravuje ...

Podlahův odvržený syn promluvil: Proč jsme se nestihli usmířit? Hanka Höschlová, Lukáš Červený

Nejspíš se nechtěl setkat s manželkou Přemka Podlahy Kateřinou Kalendovou, která údajně moderátorovi zakázala svého syna finančně nadále podporovat. Podlaha pomáhal synovi v začátcích jeho podnikání, podle všeho měl mladý Podlaha otcovy úspory obrátit v dluhy. V době největší krize žil v lesích u Příbrami v opuštěné hájence bez elektřiny a vody.  

„Před lety jsem nalítl firmě, která mne podvedla. Podepsal jsem špatnou smlouvu. Získali tak za milion a půl majetek, který měl hodnotu deset milionů. Abych zachránil alespoň něco, prodal jsem i svůj branický byt v ceně šesti milionů, který mi otec daroval,“ snažil se mladý Podlaha objasnit před deseti lety. Ať už to bylo jakkoliv, s otcem se nestihl usmířit.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Přemka Podlahy: Koho učil, jak zabíjet mouchy? Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
12 fotografií