Pořadatelé se rozhodli, že o případné virvály, které je Josef Rychtář schopný způsobit, nestojí. Proto se ani neobtěžovali vdovce po zesnulé zpěvačce Ivetě Bartošové pozvat.

Pokud by se Rychtář přece jen na galavečer vydal a pokoušel se do Státní opery dostat, oznámí mu ochranka: Sem máte zákaz vstupu! Bez pozvánky má prostě smůlu. A tím, že byl Ivetiným mužem, mu žádný nárok na vstupenku nevzniká!

Blesku se podařilo zjistit, že byl pozván Ivetin syn Artur (18). Vdovec Josef tedy přišel o poslední jiskřičku naděje, že by se na slavnostní udílení cen mohl přece jen jako náhradník dostat. „Pokud cenu Ivetka vyhraje, měl by ji převzít Artur. Má na to největší nárok. Pak jsem já a pak rodina. Mě ale osobně nepozvali,“ řekl Rychtář Blesku.

Artur poslal Slavíky k šípku!

Ani syn Bartošové ale nakonec nepřijde. „Artur na Slavíky nepřijde. Z důvodů, že se nechce medializovat, odmítl pozvání,“ prozradil dva dny před přímým přenosem Českého slavíka dobře informovaný zdroj. Místa vyhrazená pro zpěvaččiny blízké, kteří by případně mohli převzít cenu, ale prázdná nezůstanou. „V současné době jsou pořadatelé v kontaktu s Ivetinou matkou Svatavou a bratrem Lumírem,“ dodal.

 

Bartošová se nakonec dostala do nominace šesti nejlepších zpěvaček. Podle Rychtáře je škoda, že si na jeho ženu fanoušci vzpomněli až teď, když už nežije. „Kdyby Iveta dostala cenu, ještě když žila, mohlo jí to dodat chuť do života a třeba by tu ještě s námi byla. Určitě by jí to udělalo radost,“ prohlásil vdovec. „Ale pokud opravdu uspěje, třeba se na to bude ze shora dívat společně s Petrem Mukem a Karlem Svobodou,“ uzavřel vdovec.

 

Fotogalerie
11 fotografií