Léčba onemocnění spočívá v chemoterapii, která trvá kvůli několika na sebe navazujícím cyklům zhruba půl roku. Cena se odvíjí hned od několika faktorů, záleží na diagnóze, věku pacienta a průběhu nemoci.

Půlroční maraton po lékařích a nemocnicích, který prezidenta karlovarského filmového festivalu čeká, by se podle informací Blesku mohl vyšplhat až na 580 tisíc korun.

Léčbu nemocnému herci bude financovat jím zvolená zdravotní pojišťovna. V částce jsou započteny veškeré nutné typy léčby

Stejným onemocněním trpěl i Jiří Grossmann (vlevo).
Autor: ČTK
– již zmíněná chemoterapie a ve výjimečném případě také radioterapie.

Cena terapie

6 měsíců chemoterapie – 550 000 Kč

Radioterapie (ojediněle se postižené oblasti léčí ozářením) – 30 000 Kč Celkem – 580 000 Kč

Velká naděje

Častějšími pacienty rakoviny, o níž se Bartoška dozvěděl jen před pár dny, jsou muži s příchodem 30. nebo 60. roku života. „Choroba má čtyři klinická stadia a pacienti s prvním a druhým stupněm se vyléčí téměř vždy. Maligní lymfogranulom je jeden z nádorů s nejlepší prognózou vyléčení,“ tvrdí renomovaný onkolog.

Hodgkinova choroba

Nádorovým onemocněním lymfatické tkáně jsou nejčastěji postiženy uzliny krční, uzliny okolo aorty, v dutině hrudní a v podpaží. V horších případech může také metastázami přejít na plíce a játra.

Příčinou vzniku je především oslabení imunitního systému. Specifickým příznakem je bolest napadené uzliny po vypití alkoholu.

Fotogalerie
5 fotografií