65 paruk

Tolik se jich muselo vyrobit. Nejvíc jich má Lucie Bílá jako Moriticia – tři. Všechny jsou stejné, aby se mohla převlékat, když hraje dvě představení v jednom dni. Její alternace Daniela Šinkorová si vystačí se dvěma. Jednu má s ofinou a druhou bez.

15 000

Tolik stojí jedna paruka pro Lucii Bílou, jelikož je vyrobená z pravých lidských vlasů.

Nejnáročnější paruka

To byla ta pro Václava Noida Bártu (sluha Lurch), protože má zvýšené a nastavované čelo. Kostyméři se drželi předlohy, a jelikož je postava sluhy vysoká hodně přes dva metry, museli mu protáhnout i čelo, aby neměl vůči tělu příliš malou hlavu.

Nejdelší proměna

Ta patří strýčkovi Festrovi (Martin Sobotka, Václav Kopta). V maskérně tak musí pánové trávit minimálně hodinu a na proměně se podílejí dva maskéři. Jeden nasazuje pleš, která se lepí a prosouší, teprve pak přijde na řadu líčení, které Martin Sobotka zvládá sám. O Václava Koptu se starají maskérky.

Největší orosení

Zažil Václav Kopta, když se zkoušelo, zda vůbec vydrží v paruce hrát. Na rozdíl od Martina Sobotky, který si oholil hlavu, Václav nemůže. Celá pleš je vytvořena z gumy, která se lepí ze dvou částí na hlavu a dosahuje až na krk. Je v tom pěkné horko. Jakmile ho začnou maskéři po představení odličovat, tečou z něj krůpěje potu.

Měsíční přípravy

Návrhy kostýmů a paruk se do rukou maskérů dostaly posledního května. Následně se sehnal materiál a výroba začala 15. června. Tři lidé tak pracovali, aby vše bylo hotové do 12. srpna na focení do programu. Díky tomu se z nich stali rekordmani, kteří tak prý celé léto naspali jen tři hodiny denně.

Největší profík

Daniela Šinkorová, která se v dámské šatně nalíčí sama, pak usedne do křesla, kde jí za pět minut nasadí paruku, která se už jen následně rozčeše. Kdyby se prý tak chovaly všechny dámy v divadle, byla by to radost, prozrazuje hlavní maskérka Jarmila Kamínková.

Největší zlatíčko

Malý Pugsley – Tomáš Ringel. Prý je to největší gentleman z celého sboru, který by mohl v chování učit i ty starší. Je to prý extrémně skromné a vzorné dítě. 

Fotogalerie
5 fotografií