Fakultní nemocnice v Motole po dohodě se samotným Jiřím Bartoškou oznámila veřejnosti, že herec trpí zhoubným onemocněním. Rakovina postihla mízní uzliny v mezihrudí. Další informace o hercově zdravotním stavu však poskytovat nebude.  

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Rakovina v rodině známé herečky! A akutní operace Bartošky! redakce Blesk TV

Herec kvůli své nemoci nedávno zrušil veškerá svá představení v Divadle Bez zábradlí. V současné době také bez něj probíhají přípravy 50. ročníku filmového festivalu Karlovy Vary. Bartoškovi navíc před pár dny zemřela tchyně.

Na přípravách 50. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, jehož je pan Bartoška prezidentem, dlouhodobě pracuje festivalový tým,“ uvedla k tomu mluvčí této prestižní přehlídky Uljana Donátová. Podle ní konání jubilejního ročníku plánovaného na 3. až 11. července 2015 není v této chvíli ohroženo.

Jeho kolegové ale pevně věří, že se do té doby uzdraví a filmového festivalu se zúčastní. „Všichni doufáme, že se co nejdříve uzdraví a bude v pořádku. Bez něj ten festival prostě neexistuje,“ řekla Blesku Eva Zaoralová (82), bývalá programová ředitelka festivalu a současná umělecká poradkyně MFF.

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Hruška chce víc peněz! A Bartoška krvácel do břicha! Blesk TV

Hodgkinova choroba je zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, které je dnes díky moderním léčebným postupům v řadě případů vyléčitelné. Na tuto chorobu, tehdy neléčitelnou, zemřel český herec a textař Jiří Grossmann, naopak zakladatel Microsoftu Paul Allen se díky radioterapii vyléčil.

Podobnou nemocí trpěl také představitel Spartakuse Andy Whitfield (†39). Toho ale postihl nehodgkinský lymfom, tedy zhoubný nádor,  který postihuje zejména slezinu, játra nebo střeva. Je mnohem závažnější než hodgkinův lymfon, ale u i u něj je vyléčení možné.

Video
Video se připravuje ...

 Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Fotogalerie
6 fotografií