Byl to osudný moment, který mu navždy změnil život. Řidič Falk po patnácti letech promluvil o vážné nehodě, kdy přes kapotu jeho auta přelétl známý zpěvák Jožo Ráž. Hned po nehodě se kolem bezvládného těla zpěváka seběhl dav lidí, který mu poskytnul první pomoc. Samotný řidič jen bezmocně stál a zpěvákovi nedokázal pomoct.

Poté, co Joža odvezla záchranka do nemocnice, přítomný dav své emoce obrátil na Falka. A to byl i jeden z důvodů, proč ho okamžitě jeho kolegové odvezli do Rakouska. Odtud už sledoval, co vlastně způsobil a poprvé se dozvěděl, koho vlastně v daný okamžik srazil.

V ten moment mu zavolal neznámý muž, který mu nabídnul za úplatu fotky, které by dokazovaly, že viníkem není on, ale Ráž. „Volal mi neznámý Slovák. Říkal, že mi může ukázat důkazy, že motorkář pochybil a dokázal by tak mojí nevinu. Šlo mu evidentně o peníze,“ prozradil v rozhovoru pro Nový Čas Falk.

Falk v tu chvíli dostal ještě větší strach, denně mu chodily zprávy o jeho fyzické likvidaci. I proto se nikdy na Slovensko nevrátil. „Nejdříve jsem nevěděl, koho jsem zranil. O několik dní později jsem se dozvěděl, že je to Jožo Ráž. Kolegové mi řekli, že má kontakty na politiky a kriminálníky,“ pověděl Falk o zpěvákovi, který byl propojen s Vladimírem Mečiarem. Kvůli této situaci se nakonec Falk rozhodl změnit nejen práci, ale i bydliště. Tak moc se bál o svůj život.

V osudný den zpěvák Jožo Ráž dokončoval hudbu k filmu Fontána pro Zuzanu 3. Po úspěšném natáčení sednul na motorku a odjel ze studia. Za pár minut mu však do cesty vjelo auto, přes které zpěvák přeletěl a bezvládně zůstal ležet na zemi. Z kómatu se probral až po dvou měsících. I přes nepříznivé „proroctví“ lékařů se ze svých zranění uzdravil a na hudební pódia ke svým fanouškům se vrátil.

Fotogalerie
8 fotografií