„Moc se mi tady líbí. Ale to víte, je to změna. A v tomhle věku a s mojí diagnózou si asi budu zvykat pomalu,” svěřila Blesku herečka, kterou trápí odumírání bílé hmoty mozkové.

Jak nám sexbomba 60. a 70. let svěřila, ústav splnil i všechny její nejdůležitější podmínky. „Terezce, která mi nový domov zajišťovala, jsem řekla, že na pokoji musí být televize, lednička a musí k němu patřit balkon, který bude jen pro mě. A i ten mám, takže si tady mohu v klidu pokuřovat,” svěřila spokojeně Brejchová.

K obědu má prý výběr ze dvou jídel. A potom je v ústavu až do půl osmé do večera k dispozici jídelní lístek. „Jako v hotelu...,“ podotkla Brejchová spokojeně a pochlubila se, že si v pokoji bude moci vyvěsit i svůj nejoblíbenější obrázek, který dosud visí stále v jejím vršovickém bytě. „Jsem tady na dobu neurčitou. Domů se samozřejmě mohu vrátit, ale nechci. Už se bojím být sama,“ netají herečka.

Přežila svou smrt

Bude to 7. října už rok, kdy Brejchová zkolabovala ve svém bytě a dcera Tereza ji našla na zemi v bezvědomí. „Maminka přežila svou smrt. Naprosto jí rozumím, že se nechce vrátit domů,“ říká Brodská s tím, že její matka už dokáže chodit ze schodů a do schodů bez chodítka. „To je malý zázrak,“ dodává potěšeně.

Fotogalerie
8 fotografií