S Láďou Hruškou se řada z nás setkávala na obrazovkách nováckých Televizních novin. Slávu mu však přineslo až jeho levné vaření, které se v rámci zpráv objevovalo. Nyní přechází jeho kulinářské umění na vyšší metu, a to v podobě vlastního pořadu Vaření s Láďou Hruškou. Ale kdo stál vlastně za jeho prvními krůčky v kuchyni?

Byla to jeho maminka Maruška, která vzpomíná: „Jako dítě se mi neustále díval pod pokličky, ale to protože byl prostě zvědavý. Že skončí jako národem milovaný kuchař, to by mě nikdy nenapadlo.“ Jako každá máma je samozřejmě na svého syna náležitě hrdá a prozrazuje: „Jsem přeci jeho máma. Byla bych na něj pyšná, i kdyby dělal cokoliv. Ale jsem šťastná, že se živí prací, co ho baví.“

Na svou mámu nedá Láďa dopustit a dodává: „Máme krásný vztah. Když maminka přijede na návštěvu, máme opravdu nabitý program. Řekl jsem si, že přeci jen doma se tolik do společnosti nedostane, tak diskotéka byl fajn nápad,“ dodává Hruška. A protože je Láďa gentleman, po celou dobu se o svou maminku královsky staral. Ze seznamování a i skleniček vína, které jí syn neustále nosil, se jí musela točit hlava.