Těsně před tím, než oba mladí muži zaútočili na zpěváka Hrůzu, s nimi matka jednoho z nich popíjela v baru na Stodolní ulici a následně pak na synův profil na sociální síti umístila fotky z večera. Oba obvinění celý večer trávili ve společnosti matky jednoho z mladíku a přítelkyně druhého.

Kamarádi posilněni alkoholem začali podle informací Blesku provokovat skupinku neznámých lidí. Do toho vstoupil zpěvák Michal Hrůza, který se snažil rvačce zabránit.

Agresivita útočníků stupňovaná alkoholem se ale obrátila nakonec proti zpěvákovi. „Vím, že oba útočníci jsou velcí kamarádi. Pro ránu nejdou daleko, když je někdo vytočí. Ten co tam byl s mámou, tak ten má pocit, že se mu nemůže nic stát, protože má německou občanku. Je národností Němec, ale žije tady u prarodičů,“ řekl Blesku člověk z okolí útočníků.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvák Hrůza po rvačce bojuje o život! Těžké poškození mozku! Markéta Reinischová

Vazba pro rváče

Oba mladíci jsou v současné době ve vyšetřovací vazbě.  V případě prokázání viny jim hrozí 5 - 12 let. „Policie, předpokládám, udělá vše proto, aby důkazní řízení bylo zrychleno, a aby takoví lidé byli za své protiprávní jednání odsouzeni,“ řekl České televizi policejní prezident Tomáš Tuhý.

„Na případu intenzivně pracujeme,“ potvrdil Blesku tiskový mluvčí policie Petr Svoboda. Bližší informace ale odmítl poskytnout. Zdravotní stav Michala Hrůzy je podle informací Blesku zatím stabilizovaný a dnes by mohli lékaři pomalu přistoupit k probouzení zpěváka z umělého spánku.