Po náročném třináctiletém studiu v angličtině v ústavu, kde roční školné vyjde na částku kolem 400 000 Kč, je na něj maminka Bílá patřičně hrdá.

Vystrašené ucho

„Když jsem vedla svého syna do první třídy, měl vyděšený výraz ve tváři. Nikdo ve třídě nemluvil česky a on se bál. Teď se bojím já. Filip zdárně dokončil britskou třináctiletku a vyráží do světa. Zvláštní pocit. Už je prostě chlap, žádné dítě,“ pochlubila se zpěvačka na sociální síti.

Po slavnostním ceremoniálu se konal rozlučkový večírek, na kterém nebyl hlavní hvězdou nikdo jiný, než právě Slavice Bílá. Maturanti si tak večírek náležitě užili a do noci křepčili na parketu na známé Lucčiny hity.

Maká pod tátou

Filip však nebude jako řada jeho spolužáků pokračovat ve studiu v zahraničí, ale chce si od studií na rok oddechnout. Hodlá se po vzoru svého otce Petra Kratochvíla (49) věnovat především práci producenta, v jeho Divadle Ta Fantastika se tak již aktivně podílí na vzniku některých projektů. Do budoucna ale uvažuje o podání přihlášky na obor režie na FAMU nebo Filmové škole v Písku.

Chyběla jen babička

Převzít maturitní vysvědčení si přišel Filip za doprovodu skoro celé rodiny.  K úspěšnému složení zkoušky dospělosti mu gratulovala nejen máma Lucka s přítelem Petrem Makovičkou (38), ale také otec, producent Petr Kratochvíl, strýc Karel (51) a dědeček Josef Zaňák (75). Jediný, kdo u slavnostní chvíle chyběl, byla Lucčina maminka Hana Zaňáková (74), kterou po prodělané mrtvici stále trápí zdravotní problémy.