Výrazně pohublá, ale s úsměvem na tváři, se Nora Mojsejová včera dostavila k okresnímu bratislavskému soudu. Podnikatelka se tam společně s dalšími obviněnými zpovídala z finančního podvodu, během kterého měly prostřednictvím falešné dokumentace vylákat od bratislavské fakturační společnosti okolo 19 milionů korun.

Obžalované ženy jsou členkami slovenské revivalové skupiny Abba show, které si touto nelegální cestou přivydělávaly a byly obviněny z krácení daní a pojistného.

Podnikatelka kráčela k soudu hrdě se vztyčenou hlavou a rozdávala úsměvy na všechny strany. V té chvíli jí vůbec nepřekáželo, že má na rukou pouta. Nora oblečená v džínách a džínové bundě nesla v ruce spis, kterým si dokonce žertovně zakryla obličej. „Těším se,“ svěřila se novinářům.

Podle slovenského serveru čas.sk uvnitř místnosti pak soud požádala, aby jiná obžalovaná žena a jedna ze svědkyň byly podrobeny psychologickému vyšetření. Podle Mojsejové je totiž nesmyslné, aby se falešné doklady daly zhotovit dopředu.

Trvám na tom, aby byl prověřený psychický stav obžalované Petry M., zda užívá nebo neužívá antidepresiva, a taktéž u Heleny D.,“ uvedla Mojsejová u soudu s tím, že to však neznamená, že by se chtěla vyhnout nějaké konfrontaci. Soud její žádost však zamítl. Jednání v této věci bude pokračovat až do čtvrtka 29. května.