Již při příchodech bylo vidět, že hudební české hudební celebrity truchlí. Většina hvězd totiž dorazila v černém! A tak bylo jen otázkou času, kdy se někdo zmíní o mrtvé zpěvačce, se kterou se neměli možnost rozloučit, protože vdovce Josef Rychtář nakonec udělal pohřeb jen pro třináct cizích lidí. To se ale nakonec překvapivě nestalo!

Prázdná sedadla a syn Dusilové

Kaňkou na celém večeru byla mimo jiné i prázdná sedadla v hledišti, která nikdo neobsadil. Že by se akademici netěšili takové úctě, aby hudebníci považovali za poctu být přítomni na předávání jejich cen? Přesto byla přítomna i velká jména jako Karel Gott, Michal Horáček, Lenka Filipová, Anna K. nebo mladší generace hudebníků zastoupená Tomášem Klusem, Richardem Krajčem či zpěvačkou Debbi.

Při předávání sošky pro zpěvačku roku si přichystala překvapení jiná velká hudební persóna - Lenka Dusilová osobně nedorazila, zůstala totiž doma se svým malým andílkem. Zpěvačka minulý týden porodila a na Andělech vyšlo najevo, že má chlapečka. Kterého však úzkostlivě tajila. Ještě 13. května Blesku informaci o porodu sama vyvrátila!

Nejšílenější hosté večera

Poté se ale celý sál ponořil opět do pochmurné nálady, kterou dokázal rozveselit jenom převlečený Leoš Mareš. Ten na pódium karlínského divadla vyrazil jako transvestita Conchita Wurst, nejnovější vítězka Eurovize. V podání známého moderátora šlo ale spíše o opakovaný vtip a gesto, nepostrádající nádech trapnosti. Mareš se již v minulosti převlékl do ženských šatů, ale i do masa jako Lady Gaga. A také obul boty s deseticentimetrovými podpatky jako muži z videa, které bylo svého času hitem internetu.

Dalším podivným úkazem pak byla již tradičně jedna z nejšílenějších českých zpěvaček Jana Kratochvílová. Dorazila až po začátku slavnostního večera, a tak nebyla vpuštěna do sálu. Svým pozdním příchodem nakonec ale vyhrála loterii a večer si užila na baru.

Hrobová nálada   

Ačkoliv bylo cítit, že je nálada opravdu pochmurná, ani jeden z předávajících či oceněných se při svých projevech o Ivetě Bartošové nezmínil ani slovem. Ani slovenská moderátorka Adela Banášová, která celým večerem provedla hrobovým tónem hlasu.

Opravdu si toto Iveta zasloužila? Přestože nebyla zpěvačkou, kterou by akademici oceňovali, byla jednou z nich a poslední sbohem od lidí, se kterými spolupracovala, by si přece jen zasloužila...