Mezi její klientky, kterým radí, jak se správně stravovat, patří i nejkrásnější operní diva Katherine Jenkins (33) či britská herečka Anna Friel (37) známá z filmu Báthory režiséra Juraje Jakubiska (76). „Gabriela vypadá jako chodící reklama na zdraví. Inspiruje mě. Její program se skvěle snoubí s mým nabitým rozvrhem a mění můj život k lepšímu,“ nešetří chválou na úspěšnou Češku Friel.
Ve službách
Peacock, za svobodna Báňová, se dřív úspěšně živila modelingem, fotila kampaně a předváděla pro prestižní značky. Pak ale na univerzitě ve Westminsteru vystudovala obor Zdravotní věda a vrhla se na poradenství v oblasti výživy. A to s takovým úspěchem, že ji loni na svou kliniku Grace Belgravia zlanařil Dr. Tim Evans, osobní lékař královny Alžběty II.! Díky tomu dnes Gabriela nezřídka dělá společnost třeba princům Harrymu, Williamovi či princezně Beatrice. (viz pondělní Blesk)
Proč výživa?
A proč se vrhla zrovna na nutriční poradenství? „Dokud jsem dělala ramínko na šaty, jedla jsem dušené ryby, zelené fazolky a můj denní přísun kalorií byl ukrutně nízký. Nikdo to ale neřešil, byla jsem přece štíhlá. Až později mě začalo zajímat, jaký efekt má jídlo na náš organismus,“ vysvětluje Gabriela.
3 základní rady (podle Gabriely):
1) Během dne sníst pět malých porcí. A to takových, aby ve správném poměru kombinovaly bílkoviny (libové maso, luštěniny, vejce a ryby) a uhlovodany (např. perník, hnědá rýže, merlík neboli quinoa).
2) Vyvarujte se jídla »za běhu«. Tělo pak funguje úplně jinak, místo trávicích enzymů produkuje adrenalin, živiny se pak neobasorbují, potrava vás nadýmá a je vám těžko.
3) Dopřejte si hořkou čokoládu! Stimuluje produkci fenylethylaminu, který mozek vyrábí jen v okamžicích lásky a štěstí. Obsahuje také antioxidanty, které působí jako prevence kardiovaskulárních onemocnění.