V emigraci se Karel Krylv roce 1973 oženil se svou první manželkou Evou Sedlářovou. Po dvou letech se ale rozvedli.

O tom, jaká to byla láska, svědčí i Krylova slova, když manželství ztroskotalo.  „To nebyl obyčejný milostný vztah, ale stav duše. Odhodlání s někým zestárnout. Proto to pro mě bylo tak bolestné, když to nevyšlo. Na duši mi zůstala jizva, jež se nezacelí. Moje žena Eva si našla jiný vztah, rozvedli jsme se.   A ještě dneska mě to bolí,“  uvedl v rozhovoru s publicistou Milošem Čermákem.

Druhá žena

Útěchu našel až v náruči Marlen Brousertové (61), bankovní úřednice, se kterou se v Německu  tři roky po rozvodu seznámil. Po listopadu 1989 začal střídavě žít v Česku a v Německu. Tam žil v podstatě v anonymitě, doma byl po návratu za hvězdu. Aniž to v Praze někomu řekl, 7. února 1991 si Marlen po patnáctileté známosti vzal.

V Praze, aniž by to zřejmě jeho žena Marlen věděla, měl od roku 1990 několik vztahů. Románek prožil např. s  Jiřinou Lebedovou, která mu pronajala svůj pražský byt, kde pak bydlel se svou  mladičkou obdivovatelkou Markétou Matouškovou.

Milenka

Ta o vztahu s Krylem sepsala v roce 1995 knížku, kterou nazvala 1063 dnů s Karlem Krylem. Dílko pohledné tmavovlásky Markéty Zítkové Matouškové někteří kritici nazvali pokusem o vysvléknutí nebožtíka z rubáše.

Tak dramatické to ale není. Prostě jen vzpomínala, jak si s Karlem povídala, jak snídali, jak se starali o plastovou housenku Božku, jak po něm jely fanynky, lezly mu do bytu a on jim nedal šanci.