A co víc, vyjela si s námi na vozíčku na procházku a dala si kafe v restauraci. Doprovod jí dělaly dcery – zdravotní sestřička Klára (35) a administrativní pracovnice Barbora (27). „Jsou to moc hodný holky, starají se, jak můžou,“ řekla nám Hanušová a potom vysvětlila, proč se rozhodla o své tragédii promluvit. „Třeba tím zachráním nohy spoustě lidí,“ pronesla tiše.

Kašlala na doktory

„Já si za to opravdu můžu sama. Dlouhá léta jsem nebyla u doktora. Asi mi nevěříte, ale je to tak a to vyřklo můj ortel,“ zdůraznila herečka a dodala: „Kdybych nebyla tak hloupá, mohla jsem teď chodit a nedělat takové starosti svým třem dětem!“ Jaruš z Kouzelníka totiž žije se svým třetím potomkem, hercem Jaroslavem Hanušem (31), který musí být v pohotovosti, stejně jako jeho dvě sestry, 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu. „Vždyť já se ještě nedokážu sama dostat z postele na vozík...,“ přiznala Hanušová.

Video
Video se připravuje ...

První záběry Hanušové po amputaci nohou: Neztrácí humor!  Jan Jedlička, Hana Höschlová

Už seká latinu

Byla znatelně pohublá. „Vůbec mě nebaví jíst. Někdy mám ale chuť na cigaretu. Tu mi ovšem zakázali, a tak jsem poslušná,“ říká náruživá kuřačka. Ač se to zdá neuvěřitelné, ani tragický osud nevzal Jaruš z Kouzelníka chuť žít a neukradl jí jiskru z očí. Hanušová se velice pokorně smířila s osudem a bojuje o každý nový den. „Vždyť já až na to, že nemám nohy, jsem úplně zdravá!“ říká.

První část zpovědi Jaroslavy Hanušové čtěte v čtvrtečním tištěném Blesku!