Na počátku všeho je jméno Miroslavy Vrbové, která se koncem minulého roku dostala do těžké životní situace. Obrátila se prostřednictvím sociální sítě na Dádu Patrasovou. Prosila o pomoc. Ani ve snu ji nenapadlo, že by mohlo jít o podobný podvod jako v případě Zdeňka Svěráka (78), za kterého se na internetu také vydává někdo jiný. (Více ZDE>>>)

Podezření

„Někdo tam založil falešný profil na moje jméno a taky bankovní konto. My s Felixem jsme vůbec nic netušili,“ svěřila se Patrasová. Paní Vrbová přitom věřila, že je pomoc už nablízku. Když se jí zdálo, že to ale vše nějak podezřele dlouho trvá, oslovila rovnou Felixe Slováčka (70).

„Napřed jsem vůbec nechápal, jaké peníze po nás ta paní chce. Když jsme si to vysvětlili, bylo jasné, že nás někdo zneužil, aby přišel nezákonně k penězům. Obrátili jsme se na právníka a na policii,“ popsal muzikant, kterému je z celé situace hořko. „Věřím, že lidé skutečně posílali peníze, že nabídli pomocnou ruku. Všechno to shrábl nějaký vykuk-podvodník!“ zlobí se Felix.

Zpověď  ženy v nouzi

„Byla jsem v zoufalé situaci,“ řekla Blesku sama Miroslava Vrbová. „Zastavili mi důchod, takže jsme žili tři z jednoho jediného příjmu. Nevěděla jsem, co si počít. Obrátila jsem se prostřednictvím internetu na Dádu Patrasovou, protože vím, že dělá charitu. Nenapadlo mě, že někdo založil falešnou stránku a že se na ní chce obohatit,“ vysvětlila Miroslava smutně. Vybrané peníze zmizely a ona nemá nic.