Na facebookovém profilu Zdeňka Svěráka se objevily dva statusy, ve kterých oblíbený herec a jeden z otců Járy Cimrmana nejdříve žehral nad svou smůlou a pak oslavoval dobré lidi. Herec totiž ztratil peněženku, ve které v tu chvíli bylo 45 000 korun.

„Ráno se mi stala velice nemilá věc. Byli jsme se synem cosi vyřizovat v Celetné ulici a já jsem díky své proslulé nešikovnosti vytrousil peněženku,“ píše se v prvním statusu ze soboty. Navíc Svěrák neváhá nabídnout odměnu 5 000 korun a lístky do divadla za její nález. „O hotovost mi nejde, problém jsou doklady,“ dodal ve statusu ze sobotního poledne.

O pár hodin později oznamoval nález peněženky. „V odpadkovém koši na Václavském náměstí ji objevil muž bez domova a ihned ji předal příslušníkům městské policie. Doklady jsou všechny, z toho mám radost, ale peníze se „vypařily“. Z pětačtyřiceti tisíc nezůstala jediná koruna,“ napsal údajný Zdeněk Svěrák. Vypadá to tak, že o peníze mu vlastně VŮBEC nešlo. A na Zdeňka to tak vrhá ne moc příznivé světlo. Přiznal tím totiž, že nálezci nedal ani korunu, a to i přesto, že odměnu sliboval!

Reakce fanoušků i Svěráka

Ihned se na jeho hlavu snesla kritika, jeho "přátelé" na Facebooku, kterých tam má přes 800, ho označovali za hamouna. Další se divili, že mu nedal alespoň nějakou tu korunu. Prostě nikdo nechápal, že by byl ten věčně usměvavý Zdeněk Svěrák taková držgrešle!

Jenomže jak se ukázalo, herec to skutečně nepsal! Opravdový Svěrák z masa a kostí totiž v dobu této události nebyl v Praze, což potvrdil exkluzivně Blesku. "Prosím, vás, to je úplný nesmysl. Jednak se to nestalo a pak - umíte si představit, že se budu procházet s 45 000 korunami v kapse?" řekl Blesku Zdeněk Svěrák. "A navíc jsem ani vůbec nebyl v Praze. Kdo si to může vymýšlet?" divil se slavný herec.

Navíc pisálkovi, který dokonale napodobil Svěrákův styl mluvení, naletěli navíc i hercovi nejbližší přátelé a kolegové, kteří ho okamžitě začali obhajovat a bránit, což ještě více podpořilo domněnku, že se jedná o hercův reálný facebookový profil.

A to je to hlavní! Zdeněk Svěrák žádný profil na sociální síti vůbec nemá. Herec tak vůbec nemohl pochopit, že se někdo za něj vydává a prezentuje na Facebooku takové neuvěřitelné historky! Navíc to není první útok, který na Svěráka prostřednictvím sociální sítě byl. Již na konci loňského roku totiž na Facebooku vznikla stránka "Znásilnil mě Zdeněk Svěrák", která herce očerňovala a obviňovala ho ze sexuálního styku s nezletilými. I to ale herec ustál s grácií.

Neceléčtyři hodiny po zveřejnění tohoto článku, byl falešný profil se jménem Zdeňka Svěráka zrušen.