I budoucí tatínek Matěj si přeje, aby to byla holčička, pro kterou už má vybrané i jméno. Byla by to Jana. Stejné přání má také budoucí dědeček Mirek Matuška (59). „Byl bych šťastný, kdyby to byla holčička. Vždyť rodíme samý kluky a všechny holky dopadly nešťastně,“ narážel na smutné osudy svých sester, dvojčátek. Ty totiž zemřely dva měsíce po porodu kvůli špatnému očkování. „Zabilo je naše zdravotnictví. Sestry byly očkované na neštovice a vakcína byla infikovaná,“ řekl pro Aha! Mirek.

Jaký osud má třetí dcera v rodu Matušků, kterou má Matěj se svojí bývalou partnerkou Danielou Horáčkovou, není jasný. Svého dědečka Mirka totiž nikdy neviděla a vzhledem k tomu, že se Daniela s Matějem rozešli ve zlém, asi nikdy neuvidí. „Už když byla těhotná, dostali se do krize, takže jsem vnučku nikdy neviděl a asi to při tom zůstane,“ přiznal smutně Mirek Matuška.

Smutek ale jistě vystřídá radost, s Janou totiž vychází skvěle, a tak si svého dalšího vnoučete užije jistě dosytosti. „Hlavně aby to bylo zdravé!“ přeje si budoucí dědeček.

A jestli to bude kluk, nebo holka? To nastávající rodiče zatím nevědí. „Nechtějí to vědět a já jsem tak moc napjatý. Včera jsem mluvil s Matějem. Byl s Janou u doktora a ten zkonstatoval, že miminku se zatím na svět nechce,“ dodal Mirek.

Jména ale mají rodiče již vybraná, holčička bude Jana, kluk Jáchym. Že by se Jana Stryková inspirovala v seriálu Ordinace v růžové zahradě, kde kolega Lukáš Hejlík hraje Jáchyma Kalinu?