Už téměř celý měsíc se nepostavil na prkna Divadla v Dlouhé. A ruší se i všechna představení, v nichž Miroslav Táborský, herec s nezaměnitelně širokým úsměvem, nemá alternaci. Důvodem je jeho vážný zdravotní stav.

Velký smutek

„Mirkovi zjistili rakovinu tlustého střeva. Ale naštěstí se na to přišlo včas. Všichni věříme, že všechno dobře dopadne a bude s ním zase legrace,“ prozradil Blesku zdroj z jeho blízkého okolí s tím, že v poslední době na něm bylo znát, že není ve své kůži.

To potvrdil také Táborského kolega z divadla. „Vím, že je nemocný. Byli jsme z toho všichni moc smutní,“ netajil zármutek z hercova zdravotního stavu.

Raději mlčí

„Nezlobte se, k tomu vám žádné vyjádření nedám,“ odpověděl sám Miroslav Táborský stručně na dotaz Blesku.

O moc sdílnější nebyla ani mluvčí Divadla v Dlouhé.„Mohu potvrdit, že březnová představení se ruší z důvodu nemoci v souboru,“ sdělila nám Karola Štěpánová. Přímý dotaz, zda je to kvůli nemoci Táborského, ponechala bez odpovědi.

Taborský ale následně VIP zprávám potvrdil, že je nemocný. "Ano, nehraju kvůli nemoci, ale více to nebudu komentovat."

Rakovina tlustého střeva

Třetí nejběžnější druh rakoviny u mužů a čtvrtý nejběžnější druh rakoviny u žen. Největší riziko, které ovšem může každý sám velmi dobře ovlivnit, jsou špatné stravovací návyky.

Nádory se tvoří na vnitřní straně stěny střeva. Když se neodstraní včas, mohou se stát zhoubnými, velmi rychle narostou, dostanou se přes stěnu tlustého střeva a metastázují do celého těla.