Nora měla včera absolvovat další soudní stání v Justičním paláci v Bratislavě. To se ale nestalo vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu. Podle informací Nového Času ale vyplavaly na povrch nové skutečnosti, které Slovence spíše ublíží, než pomohou.

Jejím komplicem měl být totiž známý slovenský exekutor Karol Mihál, který nějaký čas působil i jako ředitel slovenského Daňového úřadu v Košicích. "Obvinění spočívá v tom, že Eleonóra M. po dohodě s Karolem M. v průběhu roku 2013 dala vystavit na společnost N.M. 32 faktur s doklady o úhradě i přesto, že ke zdanitelnému plnění z faktur nedošlo,“ uvedl pro Čas.sk Milan Filičko, mluvčí Krajské prokuratury.

Navíc, jak se podařilo zjistit, exekutor v tom není sám, využil prý i svou dceru, která také pracuje jako exekutorka. „Karol M. této doklady zaúčtoval do svého účtování a na základě nich uplatnil pro svůj úřad i pro úřad jeho dcery Denisy R. na Daňovém úřadu Košice neoprávněný odpočet DPH, čímž způsobil daňovému úřadu škodu výše 17 000 eur (asi půl milionu korun),“ potvrdil tuto informaci Filičko.

Mojsejová je ve vazbě již od začátku září kvůli podezření z daňových podvodů ve výši téměř 4,5 milionů eur (121 milionů korun) a na svobodu se nejspíš jen tak nedostane.