Loni jsme na Českých lvech způsobili doslova zemětřesení. Večírek po udílení cen byl totiž léta vegetariánský a slavní hosté na něm bloumali otrávení z mrkví, květáků a tofu.

A tak jsme se na raut rozhodli propašovat několik desítek opravdových kuřecích řízků – a rázem jsme se vedle oceněných stali hvězdami večera.

Krása místo masa

Letos jsme se chystali na ještě větší masovou ofenzivu, mezitím ale ceny změnily majitele. S tím novým se nejen přesunuly z pražské Lucerny do koncertního Rudolfi na, ale také byla zrušena specialita v podobě ovocno- zeleninového občerstvení. Co teď?

Jednoduše jsme maso vyměnili za ženskou krásu! Jmenuje se Agnes, je jí dvacet a je o dost hezčí než nějaký řízek. Vypadá totiž fantasticky. Chlapi by si o její telefonní číslo měli říkat sami!

První velká role

A najednou se objevila na červeném koberci před vchodem do honosného Rudolfi na. V drahých modrých šatech, bezchybně nalíčená, zářící, okouzlující.

Spouště fotoaparátů se okamžitě spustily. „Co je to za hvězdu?“ začali okamžitě spekulovat fotografové. Nikdo z nich si nemohl vzpomenout, ve kterém snímku hrála. V Donšajnech Jiřího Menzela? Nebo v Líbánkách Jana Hřebejka? Nebo dokonce v Rozkoši Jitky Rudolfové?

Nikdo kromě nás nevěděl, že krásná Agnes nehrála v žádném z nominovaných filmů. Že je ve skutečnosti spolupracovnicí Blesku – a že ji největší herecká role čeká v nejbližších minutách.

Agnes nese psaní

Agnes ten večer vyrazila vyzkoušet mužskou věrnost, touhu po seznámení, schopnost využít příležitosti… Kromě svého kouzla toho pro svůj úkol na Českých lvech moc nepotřebovala. Stačilo dvacet obálek, v nichž se skrýval stručný vzkaz: „Ozvi se mi, prosím.“ A pod ním telefonní číslo s podpisem.

Agnes se měla nenápadně přitočit ke slavnému muži a nejlépe před očima nic netušících přátel, manželek nebo přítelkyň mu mazlivě sdělit: „Promiň, nechci rušit, ale mohla bych ti dát své nové telefonní číslo?“

Byl to zdánlivě jednoduchý plán, který vyžadoval, aby naše spolupracovnice působila přirozeně a přesvědčivě. Agnes tuhle roli »svůdkyně« zvládla perfektně. A jak reagovali oslovení? Koho nabídka naší krásky zaskočila a kdo jí byl potěšen?

Pán porozumění

Nový ministr kultury Daniel Herman (51) býval katolickým knězem. Nejspíš z křesťanské lásky slíbil Agnes, že jí zavolá. Podle svých kritiků, třeba politika a křesťanského publicisty Daniela Solise, ale prý Herman opustil kněžství i kvůli milostným poměrům s ženami, takže i k Agnes ho možná táhlo něco jiného.

Pan vlčák

Skladatel filmové hudby Varhan Orchestrovič Bauer (45) je už i dědečkem, nicméně výzvu Agnes přijal s chápavým úsměvem. A dokonce jí předal vlastní vizitku se slovy: „Kdybych se neozval, zavolejte mi vy.“ Zjevně se těšil na pokračování (do uzávěrky magazínu se však neozval). 

Pán, který nekouše

Některé partnerky manželům tokat s jinými dámami povolují. Třeba Miroslava Donutila (64) zájem neznámé blondýny nijak nezaskočil a hned se k ní měl. Dokonce slíbil, že zavolá, a neostýchal se ji obejmout. Ani přes přítomnost manželky Zuzany nebyl vůbec nervózní. Nejspíš proto, že je na obdiv žen zvyklý. A jeho žena má možná jistotu ve rčení, že pes, který štěká, nekouše. 

Pan opatrný

Půvab Agnes sice zabránil tomu, aby oslovení muži zareagovali nerudně, nicméně na reakci některých bylo znát, že se něčeho bojí, ač dříve kvůli svojí pověsti patřili mezi sukničkáře. Například poslanec strany ANO Martin Komárek (54), který má za sebou několik manželství a o sexu a milování rád píše i ve svých knihách. Pokus Agnes o kontakt zkrachoval v samém začátku. Mohlo to souviset s tím, že v sousedství stála Martinova partnerka a bedlivě si ho hlídala. 

Pan podpantoflák

Manželka herce Davida Novotného (44), hvězdy seriálu Čtvrtá hvězda, kontakt svého muže s půvabnou blondýnkou sice připustila, ale pak vzala události do svých rukou. „Měla jsem dojem, že mě očima probodne,“ vyprávěla Agnes. A mluvila pravdu: Novotného paní jí zanedlouho přinesla obálku s telefonním číslem zpět. „Nemáme zájem,“ prohlásila i za manžela s úsměvem. 

Pan svobodomyslný

Miliardář Karel Janeček (41) je kategorie sama pro sebe. Když se před pár týdny ukázalo, že má dvě přítelkyně zároveň, vysvětloval: „Nemůžu žít jen s jednou ženou!“ Není tedy divu, že zájem Agnes o svou osobu přivítal a hned si začal domlouvat rande, byť na Lvy nepřišel sám. Je ale třeba uznat, že Karel je věrný svým předchozím slovům. 

Dávají si načas

Uzávěrka tohoto magazínu byla v pondělí odpoledne, do té doby se žádný z oslovených mužů neozval. Nicméně pokud by se ozval později, nebojte se, dozvíte se to.