Holiček svou traumatickou zkušenost s pedofily prozradil až poté, co se z vězení dostal polský pedofil Mariusz Trynkiewicz odsouzený na 25 let a co se objevila možnost, že se může skrývat v Česku. Herci se stala osudnou role v pohádce Král sokolů, kde si nová posila Ordinace v růžové zahradě v dětství zahrála.

A jak tento zájem vnímal? „Určitě mě to překvapilo,“ svěřil se mladý herec. „Moje fotky z té pohádky, kdy mi bylo 14 let, se pohybují na stránkách s pedofilní tématikou. Podíval jsem se tam a nebyl jsem rád,“ přiznal deníku Aha! Braňo.

A neskončilo to jen u fotek. „Dostával jsem od svých obdivovatelů emaily nebo esemesky. Chtěli se sejít, popovídat si.“ Dokonce kontaktovali i Holičkovy příbuzné ve snaze se k mladému herci dostat. „Někteří se na mě chorobně upnuli a zkoušeli různé léčky. Jeden se vydával za novináře a chtěl se mnou udělat rozhovor,“ svěřil se herec.

„Zjistil jsem, že se do mě zamiloval. Volal mi třikrát denně, brečel do telefonu, že mě potřebuje. Byl to regulérní stalking.“ Na nabídku sexu ale nikdy nedošlo. „Je pravda, že jsem všechny většinou brzo odhalil. Třeba proto mě taková nabídka nepotkala,“ uzavřel své zkušenosti Holiček.