V polovině 90. letech v době své největší slávy díky muzikálu Dracula vydělával miliony. Pořádal, jak sám přiznal obskurní večírky, kde tekl alkohol proudem. „Byl jsem zábavnej, všechny jsem zval. Měl jsem hodně peněz,“ zavzpomínal Hes. Utrácel za luxusní auta a dovolené. „Začal jsem trpět absolutním velikášstvím,“ přiznal Hes. Zkrátka se řídil heslem: »Je to dost drahé? Tak to chci!«

Nečekaně boháčem

Boháčem se stal trochu nečekaně. „Muzikál Dracula se hrál osmkrát týdně. Hrál se pro 1500 lidí a lístek stál 600 korun. Byly to milionový příjmy, který jsme nečekali,“ prozradil jednou choreograf. Z týdenního příjmu 7,2 milionu vyplatili provoz, ansámbl a zbytek si v producentské firmě Nota Bene Musical Production dělili na třetiny s Egonem Kulhánkem (49) a Karlem Svobodou (†68). Za Draculu se všemi jeho reprízami si tak Hes vydělal nejmíň 20 milionů!

Pád na dno!

Pohádkové příjmy ale Hesovi zatemnily mozek. Bezhlavě utrácel, naplno propadl závislosti na alkoholu, práce ubývalo. „Ríša měl opravdu hodně peněz. Ale žil na vysoké noze se vším všudy. Nemyslel na zadní vrátka a utrácel na sto dvacet procent. A to potom jde rychle...,“ řekl Blesku Hesův kamarád režisér Filip Renč (48).

Čelil osmi exekucím

Po šesti propitých rocích a dvou pobytech v léčebně se z boháče Hese stal dlužník. „Nejsem schopen platit alimenty v plné výši. Jezdím MHD. Neustále splácím dluhy, které mám na daních a na sociálním pojištění,“ přiznal choreograf v roce 2008. Podle dostupných informací se dlužná částka před jeho smrtí vyšplhala až na sedmicifernou sumu! S Hesem navíc Obvodní soud pro Prahu 7 vedl celkem 8 exekučních řízení. Celková dlužná částka činí bezmála milion korun!

400 tisíc cvakal z kapsy

Jedna historka za všechny: „Egon jednou plácl: Okamžitě si musíme koupit nejdražší firemní auta, co jsou. Tak já jsem řekl: Hele, víš co? Mě by bavilo, kdybychom si koupili jaguáry! Takže jsme se sebrali, sedli do svých mercedesů a jeli pro ně,“ prozradil ve 13. komnatě Hes, který tenkrát bez mrknutím oka zaplatil zálohu 400 tisíc.