Slavnostní spuštění Novy

Spuštění první celoplošné komerční televize se neslo ve velkém stylu a s ohňostrojem. Obří párty v Národním muzeu moderoval mimo jiné Roman Šmucler, vysílalo se z pražské Měšťanské besedy. Do startu televizi přáli třeba americký moderátor Larry King, Ivan Trumpová, Marek Eben či modelka Pavlína Pořízková. Hlavním filmem prvního večera se stala Obecná škola, po ní následovali Krotitelé duchů a erotický magazín Penthouse.

 

Video
Video se připravuje ...

START Youtube.com

Televizní noviny

První Televizní noviny vysílala Nova samozřejmě hned v den svého startu, a moderovala je dvojice Zbyněk Merunka a Stanislava Wanatowiczová. Bývalá herečka však vydržela jen pár týdnů, brzy ji nahradila Eva Jurinová, která s Merunkou vytvořila tandem na dlouhá léta. Dalšími tvářemi s různě dlouhou dobou "trvanlivosti" byli Martin Severa, Martina Kociánová, Jitka Obzinová... V době změny vlastnické strukrury se tým obměnil a nastoupila nová generace moderátorů - Karel Voříšek, Nikol Lenertová, Jana Adámková, Markéta Fialová a zejména Lucie Borhyová a bývalá "rosnička" Rey Koranteng. Tahle dvojka je miláčkem národa dodnes. Podívejte se na jejich první společné vysílání! 

Video
Video se připravuje ...

Nova slaví 20 let: Takhle prvně vysílali Borhyová s Korantengem! TV Nova

Tabu

Principem pořadu, který se zabýval choulostivými společenskými tématy, byly živé rozhovory s respondenty s typickými problémy (sexuální, kriminální, sociální, závažné nemoci). Moderátor Roman Šmucler vždy přivedl potmě hosta, který seděl skryt divákům v uzavřené budce a odpovídal na dotazy. Na konci pořadu měl možnost svou totžnost odhalit. Pořad se vysílal do roku 2001.

Video
Video se připravuje ...

TABU Youtube.com

Eso

Eso byla televizní hitparáda vysílaná v letech 1994 až 2009. Byla jedním z nejdéle vysílaných nováckých pořadů, startovala už druhý den vysílání! Její hlavní a dodnes nejslavnější tváří byla začínající Tereza Pernerová se svým pozdravem Čágo Belo šílenci. Poté, co Tereza začala bojovat se svými démony, se jí pokusila nahradit řada jiným, nikdo ale její stín nepřekročil. Snad jedině "bába Tutovka" Valerie Kaplanová. Zkoušeli to ale i Michal Viktořík alias Vrtulník, Vítek Havliš, Yemi, Gábina Partyšová se svým alter egem Rebecou, Lunetici, Zoombie či Leoš Mareš. 

 

Video
Video se připravuje ...

ESO Tv Nova

Peříčko

Nova čeřila vody nejen vysíláním erotických filmů, ale i vlastním peprným magazínem. Moderátorky v nich zpovídaly mimo odborníků nebo profesionálů i slavné osobnosti, které se svěřovaly se svým vztahem k sexu a erotice. Moderátorkami byly Jana Štefánková, Sára Saudková či Zuzana Belohorcová či Soňa Poloniová, o níž se spekulovalo jako o milence Pavla Béma. 

 

Video
Video se připravuje ...

PERICKO Youtube.com

Gumáci

Nova měla i své maskoty. Kromě psa Nováka nebo zajíce Zazy jím jueden čas byli i Gumáci - předskokani Televizních novin. Gumové karikatury slavných politiků vycházely ze slavné zahraniční licence, ovšem jejich gagy tak třeskutě vtipné nebyly. I tak se na obrazovkách udrželi poměrně dlouho. Po skončení pořadu byly všechny gumové karikatury zničeny...

 

Video
Video se připravuje ...

GUMACI Youtube.com

Áčko

Áčko byl diskusní pořad vysílaný na televizi Nova od května roku 1997 po dobu pěti let. Seznamoval nás s lidmi různého věku, kteří si prošli různými úskalími a strastmi, prožili, měli či mají různé nemoci, které změnily jejich životy, trpí určitou fobií, závislostí na něčem nebo mají jiné chování než ostatní. Moderovali jej Honza Musil, Pavlina Wolfová, Šárka Kubelková či dnešní hvězdy veřejnoprávní ČT - Martin Veselovský a syn tehdejšího generálního ředitele Novy Vladimíra Železného Jakub Železný.

Video
Video se připravuje ...

ACKO Youtube.com

Riskuj

Soutěžní pořad na všední podvečery (původně pod názvem Risk) vycházel z americké soutěže Jeopardy. Hráči si vybírali otázky různé hodnoty v různých kategoriích na televizních obrazovkách. I zde se vystřídala řada moderátorů - Ivan Vyskočil, Pavel Svoboda, Petr Svoboda, Jan Krasl nebo Jan Rosák, který předtím slavil velký úspěch také jako moderátor televizního Binga. Jeho asistentkou a hosteskou v něm byla pozdější manželka režiséra Jiřího Adamce Jana Adamcová.

Video
Video se připravuje ...

RISKUJ Youtube.com

Kolotoč

Svého času značně oblíbená soutěž převážně u středního a staršího publika, která zajistila oblibu do té doby spíše sportovnímu moderátorovi s ne příliš hladkou pletí Pavlu Poulíčkovi. Zlé jazyky tvrdí, že sérii svých tehdejších vítězství v různých anketách sportovních komentátorů získal právě díky babičkovskému Kolotoči. Tři soutěžící hádali písmena pořekadla nebo pranostiky, získávali za to body, které mohli navýšit otáčením kolotoče. Nebo naopak zbankrotovat. Po Poulíčkově odchodu pořad před jeho zrušením moderovali sourozenci Adéla a Dalibor Gondíkovi.

Video
Video se připravuje ...

KOLOTOC Youtube.com