Herečce ho předal sám ředitel Divadla na Vinohradech, kde Hlaváčová účinkuje v představení To byla moje písnička. Tomáš Töpfer (63) byl prostředníkem mezi Jiřím Stuchlý, který jí navrhnul novou léčbu. „Doporučil bych jí vyzkoušet jihokorejské termomasážní lůžka. Pravidelným používáním se tyto lůžka velice blahodárně podepisují na postupném zlepšování fyzické, ale i duševní kondice,“ napsal Stuchlý.

Jihokorejská masáž

„Paní Hlaváčové jsem doporučení předal. Jsem moc rád, že se mi podařilo ji přemluvit, aby se vrátila na jeviště, kam už nikdy nechtěla vkročit. Diváci její návrat při každém představení odměňují potleskem ve stoje,“ řekl Töpfer.

Nejhorší jsou pro depresemi stíhanou herečku rána a dopoledne. „To je mi hrozně! Někdy mám pocit, že bych to nejraději zamázla. Odpoledne už je to ale lepší a cítím se lépe,“ prohlásila před časem Hlaváčová.

Onemocněla z přepracování

Jana Hlaváčová onemocněla na začátku roku 2011. „Z přepracování se u mě objevily deprese,“ přiznala po čase.  Po propuknutí nemoci půl roku nevyšla z domu. Musela tak přerušit veškeré pracovní aktivity.  Nehrála v divedle, neučila na DAMU. Objevovaly se zprávy, že Hlaváčová trpí Parkinsonovou chorobou. Ona mlčela, její psychika byla natolik nemocná, že neměla sílu nikomu nic vysvětlovat.

Poprvé se objevila na veřejnosti až na jaře 2012 na předávání cen Thálie v Národním divadle. „Je mi lépe,“ hlásila. Postupně se tak vrátila k učení a letos také do divadla. Třese se, má nejistý krok... Ale chce žít!