Domek sice vypadá jako zděný, je to však dřevostavba. I červené cihly, které se nacházejí na části bungalovu, jsou ve skutečnosti jen tapeta, kterou zručný mim dokonce na dům sám přilepil!

Podnikavý Michal Nesvadba je ostatně i spoluautorem celé stavby – firmě, která jeho rodinné sídlo budovala, prý zamotal hlavu, protože značně pozměnil plány. Dům si ale přesto – nebo právě proto – zachoval útulnost a lidské rozměry. V okolí je takových málo, protože jeho sousedi, včetně třeba Andreje Babiše, si stavěli mnohem větší domy.

V obývacím pokoji je sice vybudovaný i krb, ten se ale nepoužívá. Pracovna je naopak vyzdobena dvěma neuvěřitelnými díly - jedno dělal Nesvadba sám podle slavného Picassa, druhé pak namalovala Michalova dcera z prvního manželství Pepina.

Manželé Nesvadbovi si hlavně pochvalují i přímý východ z obytné části do zeleně. V létě tak žijí napůl pod zahradní pergolou, což ocení zejména čtyřletý synek Michal a Andrea. Ale i v zimě je možnost vyjít z obýváku rovnou na zahradu příjemná.